Connect with us

Uncategorized

Primele date privind consumul de audiobookuri din diaspora: 50.000 de români din străinătate ascultă cărți în limba română

Publicat

pe

Dan Vidrascu_1

  • Un număr de 5000 de români din străinătate ascultă, cel puțin de două-trei ori pe săptămână, un audiobook în limba română, arată rezultatele primului studiu de piață dedicat cărților digitale realizat de Voxa.
  • Dan Vidrașcu, CEO al Voxa: ”Cei mai mulți utilizatori din diaspora care ascultă cărți în limba română locuiesc în Marea Britanie, Germania și Franța. În general, sunt persoane care au un nivel ridicat de educație și care nu doresc ca ei sau copiii lor să piardă contactul cu limba română”.

București, 30 mai 2023: Peste 50.000 de români care locuiesc în străinătate sunt ascultători activi de audiobookuri în limba română, arată rezultatele studiului ”Piața de carte digitală din România”, prima cercetare de piață dedicată audiobookurilor și e-bookurilor din România, realizată de platforma de audiobookuri și e-bookuri în limba română Voxa. Aceștia reprezintă 20% din totalul celor peste 240.000 de utilizatori ai Voxa, iar numărul românilor din diaspora crește în fiecare lună.

”Cei mai mulți utilizatori Voxa din diaspora care ascultă cărți în limba română locuiesc în Marea Britanie, în Germania și în Franța. În general, sunt persoane care au un nivel ridicat de educație și care nu doresc ca ei sau copiii lor să piardă contactul cu limba română. Piața de carte digitală din România este pe urmele piețelor dezvoltate la nivel internațional. În statele europene, audiobookurile și e-bookurile reprezintă până la 15% din piața de carte, cu ponderi mai ridicate în statele nordice, în timp ce în Japonia ponderea digitalului este de 38%.”, a declarat Dan Vidrașcu, CEO al Voxa, prima platformă de audiobook-uri și ebook-uri în limba română.

În România există în prezent peste 240.000 de utilizatori ai platformei de audiobookuri în limba română Voxa, iar numărul acestora va ajunge la peste 370.000 de utilizatori recurenți până la final de an.. Dacă la finalul anului 2022 piața de carte digitală reprezenta sub 1% din totalul pieței de carte din România (estimată la circa 100 de milioane de euro), până în 2027 aceasta va ajunge la 10% din totalul pieței de carte, potrivit estimărilor lui Dan Vidrașcu.

Cei mai mulți utilizatori ai Voxa din diaspora  – peste 12.000  – locuiesc în Marea Britanie, urmați de cei din Germania (peste 10.000) și din Franța (peste 5.000). Aceștia consumă preponderent audiobook-uri în limba română și preferă categoriile ”dezvoltare personală”, ”literatură” și ”cărți pentru copii”.

”Audiobookurile în limba română formează o piață nouă în România, unde momentan activează puțini jucători locali și sunt tot mai populare în rândul comunităților de români din alte țări. Multe edituri din România au început deja să investească masiv în crearea de conținut de tip audiobook, pentru că și-au dat seama că pasionații de lectură caută acest tip de format și nu vor să rateze intrarea pe această nișă de piață”, a mai spus Dan Vidrașcu.

„Viața ca un râu”, cartea scrisă de Shelley Read și care a fost considerată unul dintre cele mai bune debuturi din ultimii ani, narată pe Voxa de actrița Daniela Nane, se află pe primul loc în topul celor mai ascultate cărți de pe Voxa în ultima lună. „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty, ”Epoca Viciului” de Deepti Kapoor, ”Fata în rochie vărgată” de Ellie Midwood și ”Charles, Camilla și Diana. Dragoste și tragedie în Casa de Windsor”, de Jean des Cars completează topul celor mai ascultate cărți de pe Voxa din ultima lună.

În ceea ce privește preferințele utilizatorilor din diaspora, acestea arată că în Marea Britanie pe primul loc în topul preferințelor din ultima lună se află titlul „Viața ca un râu”, de Shelley Read, pe când în Germania “Gândește ca un călugăr”, de Jay Shetty. În Italia și Franța, cel mai ascultat titlu a fost “Epoca Viciului”, de Deepti Kapoor, iar În Spania “Malnata”, de Beatrice Salvioni. În Republica Moldova, preferințele sunt similare cu cele din România, pe primele locuri în topul preferințelor aflându-se “Viața ca un râu”, de Shelley Read, “Gândește ca un călugăr”, de Jay Shetty și “Epoca Viciului”, de Deepti Kapoor. Voxa a lansat în luna martie a acestui an prima ediție a raportului ”Piața de carte digitală din România”, care analizează evoluția pieței de audiobookuri și e-bookuri din România din ultimul an. Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-martie 2023 și cuprinde o analiză cantitativă (pe baza statisticilor Voxa) și o analiză calitativă (interviuri cu utilizatorii Voxa, cu reprezentanți ai editurilor și cu reprezentanți ai angajatorilor care oferă audiobookuri ca beneficiu pentru angajați).

Anul 2022 a marcat primul an de activitate al segmentului de audiobookuri în limba română de pe piața de carte din România.  Voxa, prima platformă de audiobookuri și ebook-uri în limba română, a încheiat primul an de activitate cu venituri din abonamente în valoare de circa 4 milioane de lei.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători

Publicat

pe

Picture1 (1)

Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2 max*

 

București, România – 22 septembrie 2023 – Samsung Electronics Co., Ltd. și Universitatea Michigan, prin Inițiativa ESSI (University of Michigan Exercise & Sport Science Initiative) cercetează tehnologia smartwatch pentru a ajuta alergătorii să-și monitorizeze sănătatea și activitatea fizică cu date precise și de încredere.

Laboratorul de Cercetare a Performanței Michigan (MiPR), centrul de bază de cercetare al Inițiativei de Știință a Exercițiilor și Sportului (ESSI), va coordona un studiu de opt luni care utilizează seria de ceasuri Galaxy Watch pentru a estima VO2 max și pierderea de transpirație a participanților în timpul alergării. Acest studiu va compara datele de referință cu datele colectate de smartwatch-uri în cadrul testelor de alergare, atât pe bandă (în interior), cât și în aer liber, la distanțe cuprinse între 2,5 km și 20 km.

Drepturi de autor pentru fotografie: Regents of the University of Michigan. Eric Bronson/Michigan Photography.

* VO2 max, cunoscut și sub numele de consum maxim de oxigen, este o măsură a capacității unei persoane de a utiliza oxigenul în timpul efortului fizic intens. Această măsură reflectă capacitatea sistemului cardiovascular și a sistemului respirator de a furniza oxigen la nivel celular, unde este utilizat pentru a produce energie. VO2 max este adesea utilizat pentru a evalua nivelul de fitness cardiovascular și capacitatea aerobă a unei persoane, fiind o măsură importantă în antrenamentul sportiv și în evaluarea stării de sănătate. Cu cât este mai mare VO2 max, cu atât o persoană poate susține un efort fizic mai intens și poate avea o capacitate aerobă mai bună.

Alergătorii de toate nivelele se confruntă cu probleme precum pierderile de transpirație, deshidratarea și gestionarea căldurii, în special în lunile de vară. Echipele Samsung și Universitatea Michigan speră că descoperirile din acest studiu vor contribui la îmbunătățirea tehnologiei ceasurilor inteligente, oferind alergătorilor măsurători mai precise ale sănătății lor pentru a ajuta la soluționarea acestor probleme.

Samsung a ales laboratorul MiPR pentru acest studiu datorită relațiilor solide din industria tehnologiei dispozitivelor wearables și cu comunitatea alergătorilor, precum și datorită experienței unice a cercetătorilor săi. Echipa de cercetare include experți în domenii precum medicina sportivă, leziunile legate de alergare, performanța sportivă și tehnologia dispozitivelor purtabile.

Samsung își asumă angajamentul de a oferi perspective mai profunde asupra sănătății prin colaborarea cu lideri din industrie și instituții academice. Suntem entuziasmați să colaborăm cu Inițiativa de Știință a Exercițiilor și Sportului a Universității Michigan, experți în domeniul fitnessului și sănătății sportive, într-un efort de a aduce noi înțelegeri alergătorilor care se bazează pe seria Galaxy Watch pentru precizie și motivație personalizată„, declară Hon Pak, Vicepreședinte și Șef al Echipei de Sănătate Digitală, Divizia MX Business la Samsung Electronics.

Pentru Laboratorul de Cercetare a Performanței Michigan, oportunitatea de a colabora cu Samsung și de a utiliza tehnologia avansată și dispozitivele de monitorizare a sănătății și bunăstării de pe unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente adaugă valoare cercetării noastre. Este cu adevărat motivant să facem parte din acest studiu care aduce beneficii semnificative comunității noastre. Am primit un feedback extrem de pozitiv din partea participanților care doresc să-și îmbunătățească performanța și să aplice aceste cunoștințe în antrenamentele lor,” afirmă Ken Kozloff, Co-Director al ESSI și membru al echipei de cercetare.

Samsung Galaxy Watch6 și Galaxy Watch6 Classic, lansate recent, oferă antrenament personalizat pentru fitness, gestionare avansată a somnului și monitorizare a sănătății pentru a menține utilizatorii motivați și concentrați asupra obiectivelor lor. Pentru alergători, noul feature Personalized Heart Rate Zone furnizează cinci niveluri optime de intensitate a alergării, bazate pe capacitățile fizice individuale, permițându-le utilizatorilor să-și stabilească obiective în funcție de propriile abilități. În plus, funcția Track Run ajută alergătorii să înregistreze alergările lor pe pistă. În timpul alergării, Galaxy Watch furnizează o analiză detaliată, inclusiv asimetrie, regularitate și timp de contact cu solul, pentru a contribui la îmbunătățirea performanței și reducerea riscului de accidentare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

PENNY România lansează Liga Punctelor PENNY pentru susținerea cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din toată țara

Publicat

pe

București, 20 septembrie 2023  În perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023, PENNY România, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, desfășoară un program unic în România, dedicat cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori si tineret din toată țara – Liga Punctelor PENNY.

Programul este dedicat tuturor celor care vor să încurajeze fenomenul fotbalului din România și să contribuie la dezvoltarea viitorilor mari fotbaliști din țara noastră.

Participanții în program pot strânge puncte la fiecare sesiune de cumpărături în magazinele PENNY, pe care le pot folosi ulterior pentru a-și susține clubul sportiv de fotbal pentru copii, juniori si tineret din comunitate.

Cum se desfășoară programul:

  1. Orice club sportiv de fotbal pentru copii, juniori si tineret din România se poate înscrie pe platforma digitală a programului: Liga punctelor PENNY.
  2. Clienții care fac cumpărăturile în orice magazin PENNY vor primi un număr de puncte în funcție de valoarea coșului (10 lei = 1 punct). Punctele acumulate la cumpărături pot fi redirecționate către oricare dintre cluburile fotbalistice înscrise pe platformă, prin introducerea numărului bonului sau scanarea bonului direct în platformă.
  3. Clienții accesează ligapunctelorpenny.ro, unde au opțiunea de a introduce numărul bonului sau de a scana bonul pentru ca punctele să poată fi redirecționate către unul dintre cluburile sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret înscrise în platformă. Aleg clubul către care vor să redirecționeze punctele, iar acestea vor fi transferate în contul clubului respectiv direct pe platformă.
  4. În funcție de numărul de puncte adunate în numele lor, cluburile pot achiziționa echipament sportiv din catalogul programului.

Ne bucurăm să lansăm Liga Punctelor PENNY, fiind un proiect pe care îl pregătim încă de anul trecut. Încă o dată, dorim să demonstrăm că obiectivul nostru este să susținem fotbalul românesc pe termen lung. Avem și de data aceasta Federația Română de Fotbal alături de noi, membri afiliați ai federației – toate cluburile sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din țară fiind principalii beneficiari ai Ligii Punctelor PENNY. Ne încurajăm clienții să fie alături de noi și de viitoarele generații ale fotbalului românesc.”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România

Lansăm astăzi Liga Punctelor PENNY printr-o campanie 360 în care îl avem încă o dată alături de noi pe Cabral, susținător al tinerilor și fotbalului din România. Fiecare dintre clienții PENNY se pot implica în campanie și își pot susține clubul de fotbal pentru copii sau tineret din comunitate, redirecționând punctele obținute la orice sesiune de cumpărături de minimum 10 de lei. Am încercat să gândim un mecanism cât mai simplu, astfel încât oricine să poată contribui câte puțin la susținerea și creșterea viitoarelor generații de fotbaliști români. Vă așteptăm pe www.ligapunctelorpenny.ro cu toate detaliile despre campanie și cluburile sportive care ni s-au alăturat”, a declarat Lucian Pavel, Head of Strategic Marketing PENNY | REWE România

„Parteneriatul FRF cu PENNY este o manifestare a angajamentului nostru comun față de comunitatea fotbalistică din România. PENNY este un partener care împărtășește valorile noastre, și anume pasiunea pentru sport și dorința de a sprijini tinerii să joace fotbal, și care își propune alături de noi să contribuie la dezvoltarea unui cadru în care fiecare jucător sau jucătoare să-și poată atinge potențialul maxim. Liga Punctelor va susține cluburile de fotbal din întreaga țară prin furnizarea de echipamente sportive și resurse pentru a oferi copiilor și tinerilor, băieți și fete, mai multe șanse de a-și pune în valoare abilitățile și de a-și atinge visurile în fotbal. Astfel, dorim să creăm un mediu optim formării și dezvoltării, un mediu în care talentul și dedicarea să fie răsplătite așa cum merită.”, a declarat Răzvan Burleanu, președinte FRF.

Programul se desfășoară în perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023. Un club de juniori poate beneficia de puncte din partea clienților PENNY doar dacă este înscris în platformă, iar produsele disponibile pe platformă pot fi comandate în limita stocului disponibil.

Doar bonurile de cumpărături obținute în perioada de desfășurare a programului, 20 septembrie – 14 noiembrie 2023 pot fi înscrise în platformă – nu se acceptă bonuri de cumpărături cu o dată anterioară startului programului.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Johnnie Walker lansează campania Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății

Publicat

pe

  • Noua campanie Johnnie Walker aduce în prim-plan poveștile unor români extraordinari, dând un exemplu pozitiv și stabilind o bază solidă pentru progres. În România, ambasadorii campaniei Footsteps of Progress sunt Simona Păun, Cristiana Oprea, Andreea Raicu, Maria Popovici, Șerban Pavlu și Ada Galeș.
  • Începând cu 20 septembrie, aplicația AR Keep Walking România va fi disponibilă publicului larg, iar acolo vor fi prezente poveștile inspiraționale ale ambasadorilor, iar iubitorii de Johnnie Walker vor avea posibilitatea de a înscrie și povestea lor personală.

București, 20 septembrie – Johnnie Walker dă drumul campaniei Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății. Johnnie Walker vrea să facă cunoscute poveștile celor care au o voce puternică și care luptă pentru susținerea femeilor, cu scopul de a inspira și alte persoane să susțină povestile femeilor. Campania va începe în data de 20 septembrie și se va lansa cu o aplicație AR (care va fi disponibilă în perioada 20 septembrie – 19 octombrie) și va cuprinde poveștile ambasadorilor Johnnie Walker.

Scopul aplicației AR special dezvoltată de Johnnie Walker este de a a oferi un spațiu și o voce acelor persoane care contribuie la progresul colectiv, având posibilitatea de a împărtăși și ei povestea lor.

Pe lângă aplicație, în cadrul campaniei vor fi și activări off-trade, respectiv inserții de urme de pași care duc către QR Code în peste 20 de locații partenere Johnnie Walker și pași în 10 locații Carrefour. Astfel, vizitatorii locațiilor partenere pot să scaneze pașii Johnnie Walker și să contribuie la crearea unui narativ prin care cu toții facem cunoscut contribuțiile femeilor la progresul colectiv.

Pentru mine, progresul înseamnă dezvoltare continuă, învățare și auto-îmbunătățire. Faptul că mi-am urmărit visul de a deveni pilot m-a învățat că eșecul e parte din proces și oferă cele mai valoroase lecții, reprezentarea feminină, reziliența și ambiția demonstrate fiind doar un alt mod de a contribui la un progres colectiv. “a adăgat Cristiana Oprea, pilot de raliu, ambasador Johnnie Walker. 

„Pentru mine, egalitatea de șanse înseamnă posibilitatea de a ne alege propriul destin, indiferent de normele societății. Doar astfel, putem spune că acțiunile noastre ajută, cărămidă cu cărămidă, pas cu pas, iar în cazul meu, zbor cu zbor, la un progres colectiv în care susținem comunitățile pentru a-și atinge adevăratul potențial. “, a declarat Simona Păun, pilot pe o aeronavă de linie, ambasador Johnnie Walker.

Femeile modelează societatea în moduri unice, iar pașii lor sunt adesea nevăzuți. Este timpul să le facem vizibile. Campania Keep Walking România își propune să schimbe acest lucru și să le sprijine pe acestea pentru a pune în lumina reflectoarelor reușitele lor, astfel încât să poată fi văzute, auzite, urmărite și recunoscute.

“Johnnie Walker, whisky-ul scoțian nr 1 în lume, are o poziționare unică, deoarece are o acoperire uriașă. Mesajele Johnnie Walker ajung la extrem de mulți oameni, iar asta vine cu o mare responsabilitate și, de asemenea, o oportunitate. De aceea, prin campania Keep Walking România ne dorim să prezentăm modele feminine inspiraționale și să celebrăm succesele și pașii cu care acestea contribuie la progresul colectiv.”, a declarat Mihai Chiriacescu, Consumer Marketing Director PPD România.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

Viața în Oradea2 zile inainte

Transformă-te în diva serii: machiaje simple și rapide

Îngrijirea pielii nu este doar o practică de frumusețe, ci și un aspect important al sănătății generale. O piele sănătoasă...

Viața în Oradea2 zile inainte

Ce să nu faci în grădina ta: greșeli și remedii

Grădinăritul este o artă, dar și o știință. Chiar și grădinarii experimentați pot să greșească din când în când, iar...

Viața în Oradea2 zile inainte

Pași greșiți în amenajarea livingului: 5 lucruri de care să te ferești

Una dintre cele mai mari greșeli în amenajări interioare pe care le poți face atunci când amenajezi livingul este să...

Afaceri2 zile inainte

Secretul unei case perfecte: Colaborarea cu un designer de interior

Un designer de interior nu este doar o persoană care îți alege mobilier sau culori frumoase. El este un profesionist...

Afaceri2 zile inainte

Din vis în realitate: construiește un business de succes dintr-o simplă idee

Într-o lume în care inovația și antreprenoriatul sunt la ordinea zilei, poate fi foarte tentant să îți începi propriul drum...

Afaceri2 zile inainte

Start-up-uri în tehnologie: Ghidul complet pentru lansare și reușită

Un antreprenor este o persoană care inițiază și conduce o afacere, asumându-și riscurile și responsabilitățile asociate, cu scopul de a...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători

Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2...

Viața în Oradea3 zile inainte

Fii centrul atenției: machiaje simple pentru a te transforma în diva serii

Frumusețea nu este doar un concept superficial, ci și o expresie a sănătății și a încrederii în sine. În lumea...

Afaceri3 zile inainte

Din vis la realitate: cum să îți construiești afacerea într-un an

Una dintre cele mai mari avantaje ale deținerii unei afaceri proprii este libertatea de a lua decizii. Nu mai trebuie...

Afaceri3 zile inainte

Învață să generezi venit din ceea ce îți place: îndrumar pentru antreprenori novici

Un antreprenor este o persoană care inițiază și gestionează o afacere sau un proiect cu scopul de a obține profit....

Viața în Oradea3 zile inainte

Explorarea diabetului: Identificarea simptomelor, cauzelor și opțiunilor de tratament

Diabetul este o afecțiune cronică care afectează modul în care corpul tău convertește alimentele în energie. Majoritatea alimentelor pe care...

Afaceri3 zile inainte

Descoperă cum să îți găsești afacerea ideală în doar 7 etape ușoare

Mulți oameni intră în lumea antreprenoriatului cu speranța de a găsi succes și împlinire. Cu toate acestea, nu toate ideile...

Exclusiv3 zile inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

Uncategorized4 zile inainte

PENNY România lansează Liga Punctelor PENNY pentru susținerea cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din toată țara

București, 20 septembrie 2023 – În perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023, PENNY România, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal,...

Uncategorized4 zile inainte

Johnnie Walker lansează campania Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății

Noua campanie Johnnie Walker aduce în prim-plan poveștile unor români extraordinari, dând un exemplu pozitiv și stabilind o bază solidă...

Eveniment5 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Știrile Săptămânii