Connect with us

Exclusiv

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (I)

Publicat

pe

Niste „ponturi” cu privire la blocurile construite şi intabulate ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţii – „Republica de la Ploiesti”.
Cu o candoare si gingasie greu de egalat, IPJ Prahova ne raspunde ca cei de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat cercetari constand doar in solicitarea si obtinerea de la Primaria municipiului Ploiesti a documentelor depuse pentru autoriozarea lucrarilor de construire.


Sa dam crezare caci raspunsul a fost prea cu candoare, care te ține departe de cinism, sarcasm, prejudecăți, etc.
„Probabil că vindecarea de candori e un alt fel de-a numi înţelepţirea”, spunea, într-un interviu, un renumit scriitor și traducător român.
12 „apartamente” spaga (actiuni de „spalare a banilor” prin Italia)
– 09.08.2017 – Certificat de Urbanism nr 1009 pentru scopul „construire sediu administrativ birouri 2S+P+8E”;
– 10.04.2018 – Autorizatia de Construire nr 122- „construire sediu administrativ birouri 2 S+P+8E”;
– 14.11.2018 – Certificat de urbanism pentru scopul „modificare proiect autorizat cu AC 122/19.04.2018 prin: „modificare cota fundare, modificare inaltime nivel cu mentinerea volumului construit, modificare solutie desfumare la subsol 1, modificare compartimentare prin creare spatiu tehnic in volumul existent”;
13.08.2020 – Autorizatia de Construire nr 293 pentru modificare proiect autorizat cu AC 122/19.04.2018 prin: „modificare cota fundare, modificare inaltime nivel cu mentinerea volumului construit, modificare solutie desfumare la subsol 1, modificare compartimentare, prin creare spatiu tehnic in volumul existent”;
– 28.09.2021 – Certificat de Urbanism nr 1109 pentru „scopul schimbare destinatie – modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC nr 122/2018 si reautorizat cu AC nr 293/2020 in imobil locuinte colective fara a face modificari structurale”;
– La data de 16.03.2022, Directia Generala de Dezvoltare Urbana a efectuat un control la imobil numai din exteriorul cladirii (proprietatea nefiind imprejmuita) deoarece NU a fost gasit proprietarul.
– 18. 04.2022 – Autorizatia de Construire pentru scopul „Modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC 122/2018 si reautorizat cu AC 293/2020 in imobil locuinte colective si recompartimentari interioare fara a se face modificari structurale”.
Desi NU era clarvazator si nici dezvoltator s-a incheiat, inca din anul 2017, promisiuni de vanzare-cumparare (notari Tudose Maria si Tudose George) pentru apartamente de locuit si teren aferent, cand, in fapt, erau birouri.
– PLANUL URBANISTIC GENERAL DIN ZONA respectiva RESTRICTIONEAZA posibilitatea emiterii de Autorizatii de Construire pentru locuinte pentru respectivul amplasament.
A fosat depasit CUT!
Numarul locurilor de parcare aferent „apartamentelor” NU respecta reglementarile legale!
Normele PSI/adapost NU sunt respectate.
Ce parere are Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Şerban Cantacuzino” al judetului Prahova?
Dar Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Prahova?
Pe site-ul oficial al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Şerban Cantacuzino” al judetului Prahova se regaseste, MARE, Directiva SEVESO.


Mai mult, jos aveti si lista amplasamentelor de tip Sveso din judetul Prahova aflate in inventar la data de 31.12.2021:

– Intrebarea este cum a fost posibila „emiterea”, la data de 18. 04.2022 – a Autorizatiei de Construire pentru scopul „Modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC 122/2018 si reautorizat cu AC 293/2020 in imobil locuinte colective si recompartimentari interioare fara a se face modificari structurale”, in afara tuturor prevederilor legale (prevedrile legislative naţionale) si a Directivei SEVESO?
– Promisiunile de vanzare/cumparare au fost incheiate la valori mult mai mari decat tranzactiile reale (valoarea declarata). Vom reveni! (Cerasela N.).

NOTA:
Ce este SEVESO ?
O serie de accidente majore în industria chimică au avut loc în întreaga lume. În Europa, accidentul Seveso în 1976 a determinat adoptarea unei legislaţii care vizează prevenirea şi controlul acestor accidente. În 1982 a fost adoptată prima Directiva UE 82/501/CEE – aşa-numita Directiva Seveso. La 9 decembrie 1996, Directiva Seveso a fost înlocuită de Directiva 96/82/CE a Consiliului, aşa-numita Directiva Seveso II. Această directivă a fost extinsă prin Directiva 2003/105/CE. Directiva Seveso II se aplică la câteva mii de unităţi industriale în care sunt prezente substanţe periculoase în cantităţi care depăşesc pragurile din directivă.
Scop
Scopul Directivei Seveso II este dublu. În primul rând, directiva are drept scop prevenirea riscurilor de accidente majore care implică substanţe periculoase. În al doilea rând, deoarece accidentele continuă să se producă, directiva are ca scop limitarea consecinţelor unor astfel de accidente nu numai pentru om (aspectele de securitate şi sănătate), dar şi pentru mediu (aspectul de mediu). Ambele obiective trebuiesc urmate în vederea asigurării unor niveluri înalte de protecţie pe întreg teritoriul Comunităţii, într-o manieră consecventă şi eficientă.
Raportarea privind punerea în aplicare a Directivei Seveso II
La fiecare trei ani, Comisia publică un rezumat al informaţiilor furnizate de către statele membre privind punerea în aplicare a directivei. Statele membre furnizează Comisiei un raport pe trei ani pentru unităţile „cu risc major” reglementate de articolele 6 şi 9, în conformitate cu procedura prevăzută în Directiva 91/692/CEE a Consiliului din 23 decembrie 1991 pe baza unui chestionar. Chestionarul pentru perioada 2006-2008 completat de Romania a fost transmis Comisiei de către IGSU in conformitate cu prevedrile legislative naţionale
Autorităţi responsabile cu punerea în aplicare a Directivei Seveso II
Autorităţile responsabile cu punerea în aplicare a Directivei Seveso II sunt:
la nivel naţional: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Garda Naţională de Mediu
la nivel regional: Agenţiile Regionale pentru Protecţia Mediului şi Comisariatele Regionale ale Gărzii Naţionale de Mediu
la nivel local: Agenţiile pentru Protecţia Mediului, Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisariatele Judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu

Articolul Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (I) apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments

Exclusiv

Tăcere la Romarm și Ministerul Economiei/Ramanerea acestor clanuri de fosti DIE in aparatul operativ actual, implica cele mai mari riscuri ale tarii – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Romania intre Saint George Order & Island si ANRM, prin clarviziunea domnului Dan Hazaparu, omul care opereaza, legendat, prin sosia actorului de pantomima Radu Gheorghe, respectiv dinamciul si, de acum celebrul ofiter de informatii timisorean Petre Rus, sectoarele strategice ale Romaniei, incepand de la cea mai importanta agentie de resurse a tarii, pana la gestionarea informativa, a proiectelor si a intereselor Romaniei in relatiile cu contractorii italieni si francezi ai NATO, proiecte aflate in portofoliile oficialilor si ministrilor care au condus si conduc, in continuare, ministerele economiei, cercetarii, apararii, comunicatiilor si transporturilor etc, printr-un dispozitiv subsecvent eternuui hub din Dealul Feleacului, aflat gestiunea, in comanda si in portofoliul Gen Vasile Puscas, Ovidiu Silaghi, Istvan Nagy, sotul Corneliei Nagy, Vasile Sima etc, alaturi de renumita echipa transilvaneana, pe fileirele bulgaro-ucrainiene ale Rheinmetall.

Ramanerea acestor clanuri de fosti DIE in aparatul operativ actual, implica cele mai mari riscuri ale tarii, expusa, in continuare, complet si permanent, in fata strategiilor aliantei si a programelor comune militare avute, derulate, stabilite si de perspectiva, cu partenerii strategici ai Romaniei, din spatiile european si euro-atlantic, constituie principala amenintare la securitatea Statului Roman.

Incepem seria dezvalurilor noastre prin prezentarea acestor situatii, care au devenit cazuistica NATO si care genereaza, in continuare, reactii nebanuite in randul sistemelor de aliante ale Romaniei, la scara superioara, generand efecte dezastruoase in sistemele de relatii externe ale tarii, care au fost compromise de aceste cercuri militaro-economice, pentru multi ani, de acum inainte.

Concret, partenerii externi ai Romaniei cunosc, in fond, activitatea ‘cercetatorului’ Dan Hazaparu si, in special, din spatial ucrainian, alaturi de faimosii Emanuel Babici – presedintele Uzinsider si Matache Nicolaide, presedintele CA si administratorul Uzinexport. Rezultate: Hidrojet, Krivoi Rog, ambele falimente si pierederi majore pentru Romania, in timp ce respectivii prospera, in continuare, in privat, dupa administrarea dezastruoasa a celor doua obiective. La preluare a aparut consacratul Dan Hazaparu, eroul nostru, care i-a mintit, pe toti: pe romani, pe ucrainieni, pe americani. Dar pe nemtii de la Rheinmetall, cu care opereaza bugetele militare, de aparare ale Romaniei, alaturi de vehicule ale filierei Sofia, nu. Deci Hazaparu a actionat in acord perfect si in conformitate cu planurile laboratorului militar german, contribuind la extragerea altor solutii si jucatori aflati sub umbrella NATO, care au fost exclusi, desi au prezentat solutii superioare sau similare celor achizitionate, dar la preturi dimensionate la jumatate din cele acceptate de partea romana.

Aceasta este contributia responsabililor romani in intel, in calitate de furnizori de expertiza pentru beneficiarul alianta, care epuizeaza bugetul Romaniei si care indatoreaza, pentru zeci de ani, de acum inainte, tara si poporul nostru.

Va rugam sa observati documentele obtinute de specialisti in sectroul de securitate si care ne-au fost puse la dispozitie, pentru informarea opiniei publice romanesti, in legatura cu aceste grupuri de crima organizata care isi au radacinile in Romania.

De asemenea, sesizam institutiile abilitate, cu privire la imprejurarea ca in cluburile aliantei se analizeaza, din ce in ce mai pregnant, “contributia si rolurile romanesti” in programele de cooperare comune, din perspectiva in care tot mai multe state si guverne isi manifeta, deschis, ingrijorarea in raport cu echipele de ofiteri romani care asuma decizii ingrijoratoare chiar si pentru organizatie. De aici si atitudinea de retragere a sprijinului si de resipngere, adesea de repulsie fata de orice vine de la Bucuresti, vis a vis de programele economco-militare, investitionale, VISA Waiver, Schengen, JAI etc.

Oficial, situatia este dupa cum urmeaza, in descrierea de mai jos:

Pe fondul declaratiilor publce ale Ministrului Economiei, pe Facebook, care a anunţat in cursul lunii decembrie că “ industria de apărare are o nouă lege a cooperării tehnologice şi industriale, care va permite definirea mai clară a interesului esenţial al României şi a proiectelor importante care vor fi realizate în domeniul industriei de aparare cu capital de stat sau privat. De aceea, noua lege simplifică procedurile, clarifică responsabilităţile şi obligă la cooperare interinstituţională, achiziţia făcându-se simultan cu semnarea acordului de cooperare tehnologică şi industrială. Oficiul de Compensare pentru Tehnică Specială se va transforma în Agenţia Română de Cooperare Tehnologică şi Industrială pentru Securitate şi Apărare şi va primi atribuţii noi. Îmi doresc ca să putem realiza analize cost-beneficiu premergătoare deciziilor de transfer tehnologic, dar şi o monitorizare a progresului proiectelor cu acţiuni de corecţie în timp real”,  apare noua linie a Romanie, in domeniu, Stefan Radu Oprea menţionand că noua lege aprobată in sedinţa de guvern sub forma Ordonanţei de Urgenţă, răspunde cerinţelor europene stabilind interesul esenţial în conformitate cu art. 346 din TFUE.

Astfel, România va moderniza sistemele de apărare antiaeriană Oerlikon cu ajutorul Rheinmetall / Cât costă contractul și în ce constă?

Ministerul român al Apărării a încheiat un contract cu producătorul german Rheinmetall pentru modernizarea completă a sistemelor de apărare aeriană Oerlikon GDF 103 ale țării.

Cât costă contractul semnat de România cu Rheinmetall și în ce constă?

Contractul se ridică la o valoare de 325 de milioane de euro şi include livrarea a patru sisteme (șase instalații artileristice per sistem), precum şi asigurarea de pregătire, piese de schimb şi alte servicii.

Două sisteme de apărare aeriană vor fi livrate în termen de 24 de luni, iar celelalte două în interval de trei ani.

„Această primă comandă substanțială din partea guvernului român ne lărgește amprenta în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult, comanda va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, lucru de care suntem foarte bucuroși”, afirmă Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG.

Rheinmetall operează deja de câteva luni în România, la Satu Mare, un centru de mentenanță unde întreține vehicule militare.

Fiecare dintre sistemele comandate constă în sistemul de control al tirului Oerlikon Skymaster TLCN, un sistem de radar 3D X-Band Tactical Acquisition sau X-TAR3D, şase tunuri GDF009 TREO Oerlikon Twin Guns calibru 35 mm şi două autospeciale de mare tonaj pentru transportarea sistemului de control al tirului şi sistemului radar de urmărire, potrivit companiei germane.

România are în dotarea Forțelor Terestre 36 de instalații artileristice duble (72 de tunuri) Oerlikon GDF-003. Conform actualului contract de modernizare, la noul standard GDF-009 vor fi aduse 24 de instalații artileristice (48 de tunuri).

Forțele Terestre Române au în dotare sistemul antiaerian Oerlikon (Oerlikon GDF-003) – instalații artileristice cu câte două tunuri antiaeriene de 35mm care se instalează în locurile unde trebuie să asigure protecția antiaeriană.

Sistemele sunt „mobile” în sensul în care pot fi împachetate și mutate în alt loc. Similar, și radarele lor sunt montate pe camioane care fac parte din baterie.

Complexul Oerlikon 2×35 mm – În total 72 de tunuri antiaeriene (36 de sisteme) care au fost cumpărate de la Elveția și cu care România a participat doi ani consecutiv la contingentul NATO din Polonia.

Potrivit comunicatului de presa official, al Rheinmetall, Ministerul român al Apărării a încheiat un contract cu Rheinmetall pentru modernizarea temeinică a sistemelor de artilerie de apărare aeriană Oerlikon GDF 103 ale țării. Pentru întreprinderea tehnologică din Düsseldorf, aceasta este prima comandă importantă din România, stat membru NATO și UE. În valoare de aproximativ 328 de milioane de euro, contractul include livrarea a patru sisteme, precum și instruire, piese de schimb și alte servicii. Două sisteme urmează să fie livrate în următorii doi ani și alte două în trei ani.

„Această comandă substanțială pentru prima dată din partea guvernului român ne lărgește amprenta în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult, ordinul va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, lucru de care suntem foarte bucuroși”, afirmă Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG. În Satu Mare, România, aproape de granițele țării cu Ucraina și Ungaria, Rheinmetall operează deja de câteva luni un hub de service, unde întreține și deservește vehicule militare.

Fiecare dintre sistemele comandate constă dintr-un sistem de control al incendiului Oerlikon Skymaster TLCN; un radar de achiziție tactică X-Band 3D sau X-TAR3D; șase tunuri duble GDF009 TREO Oerlikon de 35 mm, inclusiv încărcător automat; și două autospeciale de mare tonaj pentru transportul sistemului de control al incendiilor și radarul de urmărire.
Un sistem de artilerie antiaeriană Oerlikon modernizat, soluția de apărare aeriană Skynex a Grupului este un sistem de apărare aeriană la sol modular, flexibil, pentru protecția obiectelor și instalațiilor staționare la distanță scurtă și scurtă. Reprezentând cel mai recent stadiu al tehnicii, este capabil să angajeze simultan până la patru ținte la distanță foarte scurtă, inclusiv ținte terestre.
Soluțiile de apărare aeriană bazate pe tun din familia de produse Skynex se pretează în mod special pentru operațiunile la distanță apropiată, unde rachetele ghidate sunt ineficiente. Efectorii utilizați aici sunt tunurile automate Oerlikon cu tragere rapidă, cu o rată de tragere de 1.100 de cartușe pe minut și o rază efectivă maximă de până la 4.000 de metri.

Acestea sunt elementele oficiale, arate publicului. In realitate, este vorba de un sabotaj generalizat al industriei de aparare care, deși aflată în criză de pulberi pentru muniție, vrea, prin conducerea actuala a Romarm, să vândă 400 de tone de pulberi, primite de la Rezerva de Stat, unei companii bulgare de armament.

Ancheta noastra jurnalistica, sprijinita de experti in sectorul de aparare a descifrat, precis, adevarate planuri si intentii ale vectorilor implicate in mod active si care staruie si persevereaza in actiunile lor de subminare a acestui  sector strategic, de atatia ani, sector care s-a consacrat prin distrugerea totala, ireversibila a ca[acitatilor de aparare a Romaniei, situatie cunoscuta, in fond, de partenerii strategici si de aliatii Romaniei care s-au edificat, pe deplin cu privire la actiunile de complot sistematice care au condus la distrugerea sectorului de productie militara a ttarii, dar si continuarea, in desfasurare, prin diferite forme, a unor entitati, romanesti si straine care, prin repreentanti, la varf, consacrati ca specialist in domeniu, contribuie, in present la anihilarea oricarei tendinte de revigorare sau restructurare a vreunui segment al productiei de aparare.

Ancheta noastra jurnalistica, bine documentata, isi propune s ava prezinte date si documente clare, explicitae, care demonstreaza, alaturi de alte mijloace mass-media romanesti, actiunile acestro grupuri care beneficiaza de pozitiile si atributelle inca detinute ale unor tradatori, unii dintre acestia inca fiind in indeplinirea unor roluri active in sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, duppa ccum chiar acestia declara, in diverse medii, de referinta, deconsiprate de structurile nationale competente romanesti.

Astfel, iscusitul nou director dirijand “corespunzator” Romarm face pulbere industria de apărare, dispunand scoaterea a aproximativ de 400 de tone de pulberi de la Rezervele de Stat, pentru ca industria de apărare românească să poată produce muniție, context in care Compania Națională Romarm, condusă de Emanuel Ioana, vrea să o vândă, pe repede înainte, magnatului bulgar Emilian Grebev, patronul firmei EMCO.

O afacere controversată, în contextul în care Romarm cumpără anual pulberi din Serbia pentru a asigura materia primă companiilor de stat pe care le gestionează în numele Ministerului Economiei, condus de pesedistul Radu Oprea.

Constantin Bucuroiu, președintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică, a declarat pentru DeFapt.ro că filialele Romarm, companii cu tradiție în producția de muniție, au refuzat contracte pe bandă rulantă din cauza lipsei de pulberi.

Fabricile de armament românești deținute de Compania Națională Romarm, din subordinea Ministerului Economiei, sunt dependente de pulberea sârbească pentru a produce diverse tipuri de muniție pentru export, dar și pentru Armata Română.

Principalul furnizor de pulbere pentru industria de apărare românească este Uni Global, o firmă sârbească controlată de Nebojsa Novakovic. Acesta este unul dintre cei mai mari și comercianți de arme din Balcani.

Recent, însă, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, condusă de Georgian Pop, a scos din depozitele statului în jur de 400 de tone de pulberi pentru fabricile de armament românești. Părea o oportunitate extraordinară pentru industria românească de apărare. Motivul scoaterii pulberilor din Rezerva de Stat: substanțele sunt aproape de expirarea duratei de viață.

De exemplu, s-au scos zeci de tone de pulbere nitroceluloză produsă în perioada 1991 -1995. Un alt tip de pulbere, VT, a fost produs în anul 1990. Pulberea VU-FL datează din perioada 1995-2000.  O parte din aceste tipuri de pulberi a ajuns la Uzina Mecanică Plopeni, restul, la Carfil. Ambele, fabrici producătoare de armament ale Romarm.

Pe fir a intrat, însă, magnatul bulgar Emilian Grebev, patronul firmei EMCO, care vrea să obțină pulberea scoasă din Rezervele de Stat ale României pentru compania sa. În acest sens, a început să facă demersuri la Romarm pentru a cumpăra pulberea ajunsă la cele două fabrici de armament românești.

Romarm, sub conducerea lui Emanuel Ioana, și-a arătat deja disponibilitatea de a vinde pulberea. De exemplu, Șerban Ianculescu, șeful serviciului export din cadrul Romarm, a anunțat, printr-un mesaj intern, intenția companiei EMCO de a achiziționa pulberea.

DeFapt.ro l-a întrebat pe Bogdan Hera, directorul comercial al Romarm, de ce se vrea ca pulberea primită de la Rezervele de Stat ale României să fie vândută în Bulgaria. „Nu aș putea să vă răspund la întrebarea asta. Nu pot să vă confirm sau nu că vrem să o vindem”, a spus directorul Bogdan Hera.

Tăcere la Romarm și Ministerul Economiei

Întrebat dacă România mai importă pulberi din Serbia, Bogdan Hera a precizat că informațiile au un caracter confidențial.

DeFapt.ro, alaturi de alte mijloace de presa  [hotnews] si comunicatele Rheinmetall, a încercat să obțină un punct de vedere de la Emanuel Ioana, directorul general al Romarm, în legătură cu vânzarea pe care o pregătește către compania EMCO, dar acesta a refuzat să răspundă la solicitarea transmisă.

Emanuel Ioana, fost consilier economic de la Ambasada României de la Berlin, a fost livrat, preluat si acceptat șef la Romarm, pe ocultele filiere descrise.

Bulgarii cumpără, astfel, pulbere ieftină și o revând scump

Constantin Bucuroiu, președintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică, știe prea bine cum se fac afacerile cu pulberi la nivelul Romarm. „Vindem în Bulgaria ieftin și pe o urmă bulgarii o să ne-o vândă nouă, în industria noastră. S-au mai întâmplat lucruri din astea”, a spus râzând liderul de sindicat.

Acesta a precizat că i-a trimis un material ministrului Radu Oprea în contextul în care fabricile de armament românești au avut o perioadă de aproximativ trei luni în care nu au avut nici un gram de pulbere pentru producția de muniție. In atare situatie, fabricile românești refuză contracte din lipsă de pulberi

„Fabricile au suferit de lipsă de pulberi pentru muniție. Via Bulgaria ne costă foarte mult pe noi, în loc să o dea direct industriei românești pentru îmbunătățire. Bulgarii zic că fac o îmbunătățire și o bagă din nou pe piață. Una dintre țările în care bagă pulberea bulgarii este chiar România”, a declarat Constantin Bucuroiu.

Liderul de sindicat atrage atenția că există pericolul să ne trezim în situația, așa cum s-a mai întâmplat, în care să nu primim pulbere de la sârbi. „Avem penalizări chiar de la armata noastră pentru că nu am livrat muniția la timp. Sunt foarte multe contracte care se refuză din cauza lipsei de pulberi.

Industria românească, în loc să meargă mai departe, stă pe loc și are pierderi. Pe urmă vine Guvernul cu măsuri de austeritate că sunt pierderi”, a declarat Bucuroiu.

Bulgarul Gebrev, otrăvit de GRU

Magnatul armelor din Bulgaria, Emilian Gebrev, a cărui companie, EMCO, produce o mare parte din muniția și obuzele de tanc pe standarde sovietice, a declarat pentru Financial Times că rușii au încercat să-i saboteze fabricile și depozitele de armament.

Producătorul de arme a spus că agenții serviciilor secrete militare ruse (GRU) care au încercat să-l omoare de două ori în 2015: „Au acționat în mod evident la comenzi de la un nivel foarte înalt la Moscova”.

Emilian Gebrev a fost otrăvit în anul 2015 cu o substanță de tipul celei folosite trei ani mai târziu împotriva fostului ofițer de informații rus Serghei Skripal pe teritoriul britanic. Afaceristul bulgar a intrat în comă câteva săptămâni, dar și-a revenit. Procurorii responsabili de cazul Gebrev au descoperit implicarea a trei agenți GRU, dar ancheta a fost suspendată în 2020, motivându-se lipsa asistenței juridice internaționale.

Cam acesta este contextul care genereaza si perpetueaza rolurile cadrelor si agentilor romani recrurati, predati, sau aflati in slujba altora, in directiile subminarii economice, financiare, investitionale, strategice, militare, a productiei de aparare a tarii noastre, cu precizarea ca am fost informati, recent, ca alti jucatori calibrati au fost rescosi din conservare si au fost inserati in formulele de jocuri operationale si pe care ancheta noastra jurnalistica le prezinta:

Cazul RAID in care agentii NU romani interpreteaza roluri desavarsite, pe scena sectorului militar, ii remarca pe actorii Ionel Rusen, Dougas Andreson, A. Cazacu fiind, de acum personaje consacrate. Echipa colorata international, care a atras si beneficiaza si de un personaj “atras”, cu pasaport american, intentioneaza, official, sa lanseze o linie completa de 5.56 si 7.63, pe filierele coordonate de domnul Nagaru, aflat la preluarea si in exercitiul dirijarii Romanian Allied International Defence.

Aceasta este firma care vizeaza sa il mai pacaleasca, inca o data, printr-un contract de audit sau advisoring, pe omul de afaceri Gigi Becali, care crede ca un investitor american va prelua obiectivul.

Concomitent cu lupta de preluare, sub control, a sectorului, se deruleaza alta actiune, descifrata de si prin Operatiunea “Otokar Defence”, turcii gasind corespondent in agentul Dorin Iacob, fostul ofiter de militie, in prezent analist al unui post de televiziune central, care face obiectul atentiei unora si a altora, pentru marsutizarea fiului sau, in calitate de administrator special al Clubului Dinamo Bucuresti, pe anumite filiere de interese subterane si clandestine. Fiul a fost si este sustinut, in continuare, prin neanceperea unor anchete si campanii de presa, actiuni care au la baza santajul… Din aceste considerente, situatia falimentului incert al Clubului Dinamo s-a prelungit, atatia ani, administrator fiind, mentinandu-se si pastrandu-se in conformitate cu situatia, prin care clubul in faliment a asigurat beneficii, favoruri, avantaje etc, echipei familiei Iacob, tata – Dorin si fiu – Vlad.

Adevarata parghie de presiune si de exercitare a influentei echipei tatalui!

Tinta Grupului IACOB este constituita de atingerea obiectivului actiunii programului de achizitii a unui numar de 900 de masini “usor blindate”, iar din pozitia sa, actionand dirijat, pe directia Galati – Bucuresti, sa destructureze competitia, respectiv sa ii elimine, pe orice cai pe concurentii: NUROL MAKINA (Turcia), SHARPA (Franta), alte companii similare, din Spania si Statele Unite, care au prezentat oferte superioare din punctul de vedere al elementelor calitate – pret, ofset etc, end-user-ului MApN.

Semnificativ este faptul ca un inalt decizional al unei structuri nationale este monitorizat si partenerii strategici au dovedit, prin schimburi de informatii, derulate cu doua agentii europene, legaturile si actiunile sale in aceste operatiuni, pe filierele dispozitivelor care opereaza specific in zona de influenta a Judetului Neamt, curierul intre comandantul din Bucuresti si beneficiarul institutional fiind Ionel Arsene, a carui formula a inclus, in roluri ministeriale, pe post de consilier al prestigiosului Danut Andrusca, si un fost sef al Sectiei Dambovita, ulterior cadru didactic ANI, care a fost pensionat operativ prin interventiile colegilor din catedra academiei.

In final va reamintim, stimati cititori, ca Danut Andrusca a fost ministrul economiei si, in calitatea si in demnitatile sale, a avut, in portofoliu si in administrare, ranguri si prerogative alaturi de consilierul Rizea Marian, sectorul de aparare al Romaniei. Va dati seama, cine, ce, cum?

Ne mai intrebam, azi, cum a fost posibil ca aceste personaje sa fie desemnate sa faca ceva benefic pentru tara si pentru romani?

Sa nu uitam criteriile de punctare, selectie si desemnare, intrucat ministrul Danut Andrusca s-a calificat, alaturi de echipele sale, pe deplin, fiind desemnat, astfel, sa preia si sa conduca si a indeplinit, cu success, functiile: Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, in calitate de administrator special, consilier personal al ministrului secretar de stat responsabil pentru energie, administrator special Cuprumin S.A., presedinte CA al Conversmin S.A., deputat in Parlamentul Romaniei, ministrul economiei etc.

Sa ne mai miram cum a ajuns Romania astazi, asa? Vom reveni. (Cerasela N.)..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Sindicatul Politistilor- Sidepol sustine orice formă legală de protest și este alături de cetățenii României – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

În contextul actualelor mișcări de protest ce tind să cuprindă întreaga țară, Guvernul a apelat – din nou – la jandarmi și polițiști, uitând cum nu mai puțin de câteva luni în urmă și-au bătut joc de ei, sacrificându-i pe altarul ”reformei pensiilor speciale (”nesimțite”)” în numele pactului antisocial-antidemocratic cu judecătorii.

E o situație jenantă în care îi vedem pe jandarmi și polițiști, siliți spre discreditare și oprobiu public pentru confortul propriilor lor călăi. E drept că avem destui printre noi fără scrupule și pic de testosteron, gata oricând să se arate utili factorului de comandă, dăruindu-se cu avânt proletar și fără pic de rațiune. Nu cred să vedem vreodată gesturi similare acelora ale polițiștilor francezi care solidarizau in corpore cu protestatarii, aruncând simbolic cătușele pe asfalt, nu avem noi această cultură… abia credem că am ieșit din comunism. În realitate, bâjbâim prin labirintul Minotaurului.

Toată țara este nemulțumită față de măsurile de austeritate, până și casta intangibilă a judecătorilor era mai dăunăzi în grevă ”legală”. Singurii care nu au de suferit sunt parlamentarii, deși, în cazul acestora, poporul a votat prin referendum reducerea numărului lor la jumătate și deci am fi vrut ca măsurile de austeritate anume de aici să înceapă.

Vedeam un protestatar cum mișca telefonul printre jandarmi și polițiști, întrebându-i dacă aceștia consideră că protestatarii au dreptate. Cu toții, subofițeri, agenți și ofițeri ezitau să răspundă… frica față de consecințe le-a intrat în oase. Mulți tineri, neexperimentați, în fața unei situații confuze, când trebuie să-ți înghiți propriul năduf și pornirea instinctuală de a te alătura protestatarilor și să urli contra Guvernului, cât te țin bojocii. Nu poți, ești la dispoziție.

Altminteri, am văzut atitudini deplin lăudabile ale polițiștilor care au comunicat deschis cu protestatarii, i-au încurajat și îndemnat să continuie protestul. Câtă vreme este o acțiune legală și nu degenerează în violențe, protestele nu au de ce să fie împiedicate. Riscul escaladării situației vine doar dinspre declarațiile Guvernului că ”nu se simt intimidați”, în loc să recurgă la negocieri imediate.

Ne întrebau unii polițiști trimiși ”în prima linie”, contra crezului lor, ce au de făcut. Iar noi nu putem spune altceva decât să respecte dispozițiile LEGALE, au precizat cei de la sindicatul Diamantul.

În acest caz, sunt deosebit de utile dispozițiile art. 23 din HG 991/2005, Codul de etică și deontologie a polițistului:

” ARTICOLUL 23
Răspunderea poliţiştilor

(1) Poliţistul răspunde personal pentru acţiunile, inacţiunile şi omisiunile sale, în condiţiile legii. El are datoria să se ABȚINĂ de la executarea ordinelor şi misiunilor vădit ilegale, având obligaţia de a-şi informa de îndată şefii despre aceasta, pe cale ierarhică, atât verbal, cât şi prin RAPORT SCRIS.

(2) Abţinerea de la executarea ordinelor şi misiunilor în condiţiile alin. (1) NU ATRAGE răspunderea disciplinară a poliţistului.

(3) Poliţistul care deţine o funcţie de conducere răspunde pentru dispoziţiile date subordonaţilor în temeiul autorităţii pe care o exercită potrivit prevederilor legale.

(4) Prin modul de organizare a relaţiilor ierarhice în cadrul poliţiei se asigură posibilitatea identificării superiorului responsabil de acţiunile sau inacţiunile poliţistului în exercitarea atribuţiilor profesionale.”

Așadar, pentru că tensiunea este în creștere rețineți că REFUZUL executării dispoziției superiorului vă trimite în cercetare disciplinară, nu însă și ABȚINEREA. Aveți dreptul să vă ABȚINEȚI de la executarea imediată a dispoziției până când șeful vă prezintă în scris TEMEIUL LEGAL al CONȚINUTULUI DISPOZIȚIEI sale. Nu a dreptului de a dispune ci a ceea ce dispune el, că nu mă poate trimite să mă arunc de pe casă ori să fac pipi pe treptele Guvernului, dezvaluie presedintele sindicatului Diamantul.

În timpul liber, nimeni nu ne poate împiedica să ne alăturăm protestatarilor, oriunde se adună aceștia, chiar și în fața parlamentului. Guvernanții trebuie să guverneze cu frica față de popor, altminteri avem ceea ce avem. Sindicatul Polițiștilor din România ”Diamantul” susține revendicările protestatarilor.

Iar cei aflați în misiune, rețineți că principiul legalității activității funcționarului public cu statut special presupune că, în exercitarea atributiilor sale politistul este obligat sa respecte legea, precum si drepturile si libertatile constitutionale ale persoanelor! Vedeți și art. 3 și 4 din Legea 360/2002.

Apropo, n-ar strica să verificați dacă nu cumva sunteți siliți să comiteți infracțiunea de la art. 339 din Codul Penal ”(1)Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.”

Printre altele, procedura de sistem PS-IGPR-DR-06 precizeaza expres următoarele, la punctul 5.3.1.15: ”În niciun caz nu este permisă oprirea vehiculelor prin bararea drumului cu autospeciala sau motocicleta poliției”, dezvaluie Vitalie Josanu – Președinte SPR Diamantul. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Tot ce Trebuie să Știi despre Anvelopele Off Road

Publicat

pe

Când vine vorba de explorarea terenurilor neexplorate și de provocările conducerii off road, alegerea corectă a anvelopelor este esențială. Anvelopele off road nu sunt doar un accesoriu pentru vehiculul tău, ci un factor cheie care îți poate influența atât performanța, cât și siguranța. Acest articol îți va oferi o perspectivă detaliată despre tot ce trebuie să știi despre anvelopele off road, începând de la diferitele lor tipuri și până la cum să le alegi și să le întreții corespunzător.

Tipuri de Anvelope Off Road

 1. Mud-Terrain (MT): Aceste anvelope sunt special concepute pentru noroi și terenuri extrem de moi. Cu banda lor de rulare agresivă și canelurile adânci, sunt perfecte pentru a te târî prin cele mai dificile condiții.
 2. All-Terrain (AT): Sunt mai versatili, oferind o performanță echilibrată atât pe drumuri pavate, cât și pe terenuri accidentate. Aceste anvelope sunt o alegere excelentă pentru cei care folosesc vehiculul lor off road în mod regulat, dar care au nevoie și de o conducere confortabilă pe drumuri obișnuite.
 3. Rock-Crawling: Proiectate pentru traseele stâncoase, aceste anvelope au blocuri mari de rulare și flancuri întărite pentru a rezista la tăieturi și perforații.

Alegerea Anvelopelor Potrivite

 1. Mărimea: Asigură-te că alegi dimensiunea corectă pentru vehiculul tău, ceea ce va influența direct capacitatea de manevrabilitate și confortul în timpul conducerii.
 2. Tipul de Teren: Alege anvelopele în funcție de tipurile de teren pe care le vei aborda cel mai des. Nu există o anvelopă perfectă pentru toate tipurile de teren, așa că alegerea trebuie să fie specifică nevoilor tale.
 3. Durabilitate: Anvelopele off road sunt supuse unor condiții grele. Alege anvelope fabricate din materiale durabile și cu un design care poate rezista la abraziuni și tăieturi.

Întreținerea Anvelopelor Off Road

 1. Verifică Presiunea: Presiunea corectă în anvelope off road este crucială pentru a asigura performanța optimă și pentru a preveni uzura prematură.
 2. Inspectează Regulat: Căută semne de uzură, tăieturi sau alte avarii care ar putea afecta performanța anvelopelor.
 3. Curățare După Utilizare: După o aventură off road, este important să cureți anvelopele de noroi, pietriș sau alte resturi pentru a preveni deteriorarea.

Beneficiile Anvelopelor Off Road

 1. Performanță Îmbunătățită: Cu tracțiune și stabilitate sporite, vei putea naviga prin terenuri dificile cu mai multă încredere.
 2. Confort în Conducere: Anvelopele adecvate pot reduce vibrațiile și zgomotul, îmbunătățind experiența de conducere.
 3. Siguranță: Reduc riscul de derapaje sau pierdere a controlului în condiții de drum dificile.

Concluzie

Anvelopele off road sunt elementul esențial pentru orice aventură în teren accidentat. Ele nu doar îmbunătățesc performanța și siguranța vehiculului tău, dar îți pot transforma experiența de conducere, permițându-ți să explorezi locuri noi și provocări fără griji. Cu sfaturile și informațiile oferite în acest articol, ești acum echipat pentru a face alegerea potrivită și pentru a te bucura de aventurile tale off road la maxim.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

Uncategorized6 ore inainte

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele...

Uncategorized6 ore inainte

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu...

EvenimentO zi inainte

NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate

În contextul unei piețe dinamice a tehnologiei auto, NAVITEL își reafirmă poziția de lider prin consolidarea ofertei de camere auto de...

UncategorizedO zi inainte

Funcția de urmărire a ochilor de la HONOR poate controla mișcarea mașinii VIDEO

Te invităm să descoperi cea mai recentă inovație HONOR și să experimentezi o nouă eră a condusului prin intermediul funcției de...

UncategorizedO zi inainte

Ce artisti ajung la Summer Well in 2024?

In perioada 9-11 august 2024 ne dam întalnire la a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura la...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung a prezentat gama de dispozitive îmbunătățite cu AI din 2024 în cadrul evenimentului “World of Samsung”

“World of Samsung” celebrează modul în care inteligența artificială permite noi experiențe de viață conectată prin intermediul seriei de produse...

Uncategorized2 zile inainte

Procesorul Nothing Phone (2a), proiectat împreună cu MediaTek

Nothing, compania de tehnologie cu sediul la Londra, a anunțat astăzi că Phone (2a) va avea un procesor personalizat Dimensity...

Eveniment3 zile inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Uncategorized4 zile inainte

AOC dezvăluie o nouă generație de monitoare, redefinind eleganța pentru spațiul tău de acasă și birou

Noua serie AOC B3 include modele cu margini ultra înguste, conectivitate USB-C și rate de reîmprospătare de 100 Hz București,...

Uncategorized7 zile inainte

Oportunități și Provocări în Construcții, ediția cu numărul 3!

 Îți place să fii la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul construcțiilor? Atunci nu rata evenimentul...

UncategorizedO săptămână inainte

OnePlus 12 și OnePlus 12R disponibile în pachete speciale pe oppostore.ro

București, 15 februarie 2024 – Cele mai noi smartphone-uri din portofoliul brandului global de tehnologie OnePlus, modelele OnePlus 12 și OnePlus...

UncategorizedO săptămână inainte

Alecsandra Roman este noul Chief Marketing Officer Voxa

București, 14 februarie 2024 – Voxa, liderul aplicațiilor de audiobook-ri și e-book-uri din România, își consolidează echipa de management regional...

EvenimentO săptămână inainte

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

UncategorizedO săptămână inainte

Cum ne pregătim pentru alegerile europene din 2024

Peste 134 de milioane de oameni din Europa* vin pe TikTok în fiecare lună, iar mulți dintre aceștia vor vota...

UncategorizedO săptămână inainte

PC Garage anunță campania de Valentine’s Day “Vrei sa fiu a ta de gaming?”

București, România – 14 februarie 2024 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Zyxel – noi standarde de viteză și tendințele cheie pe zona de networking pentru 2024

Kevin Drinkall, Director – Marketing și Strategie GTM, EMEA la Zyxel Networks, ne dezvăluie tendințele majore în tehnologia de rețea...

Știrile Săptămânii