Connect with us

Exclusiv

Chițu Adina Elena, fost „presedinte interimar PMP Ploiesti”, lidera consilierilor județeni PMP Prahova, avocat, jurist la Rompetrol, autorizatia din geam nu te scuteste de bunul simt!

Publicat

pe

Legea trebuie interpretată şi aplicată atât în litera, cât şi în spiritul ei!
Egalitatea în fața legii, cunoscută, de asemenea, ca egalitate juridică, este principiul că fiecare ființă umană independentă trebuie să fie tratată în mod egal de lege (principiul izonomiei) și că toți oamenii sunt supuși acelorași legi. Prin urmare, legea trebuie să garanteze neprivilegierea sau nediscriminarea de către autorități a niciunui individ sau grup de indivizi, poate ati auzit de asta in cursurile pentru care ati ajuns „avocat”, printre multe altele (beneficii).
Ploiești, strada Gheorghe Grigore Cantacuzino – o parcare neregulamentară și o probă de dispreț dată de un șofer care a avut grijă să își pună în geam un permis de parcare.

DI-chitu-adina-2021


Permisul pe care scrie ”Consilier județean” este unul care permite dreptul de a parca doar în perimetrul Palatului Administrativ. Și dacă ar fi permis parcarea fără plată chiar și în alte zone din Ploiești, în niciun caz nu conferă dreptul de a parca neregulamentar, în bătaie de joc și dispreț profund față de trecători, dezvaluia Observatorul Prahovean.
Incisiv de Prahova, in urma unor investigatii, a descoperit ca acest autoturism este utilizat de Chițu Adina Elena, fost „presedinte interimar PMP Ploiesti”, consilier judetean, avocat si jurist la Rompetrol. Autoturismul apartine celor de la Rompetrol!
Cu atât mai mult cu cât ai putea fi consilier județean, frumos este să dai un exemplu de respect față de cei care te-au ales și te plătesc, nu să îi tratezi cu lipsă de bun simț. Poate era șoferul vreunuia dintre ei, poate vreo rudă sau un prieten, poate doar un șofer care crede că are statut special, dar cu siguranță este unul care nu are treabă cu bunul simț, mai precizau colegii de la Observatorul Prahovean.
Daca doriti sa realizati cine este cu adevarat Chițu Adina Elena (adevarata fata care demonstreaza cele dezvaluite si de Observatorul Prahovean), fost „Presedinte interimar PMP Ploiesti”, lidera consilierilor județeni PMP Prahova, avocat, jurist la Rompetrol, va rugam sa recititi articolul nostru: „Limbaj necivilizat, obscen, trivial si vulgar utilizat pentru membrii PMP Prahova (inclusiv pentru seniorii din acest partid) de catre: o femeie (?), sefa de grup PMP in Consiliul Judetean Prahova, Presedinte interimar PMP Ploiesti si Presedinte al Comisiei Naționale de Arbitraj si Integritate a PMP/Uneltele Catalinei Bozianu/ Inregistrari”, precum si alte articole din arhiva ziarului pe aceeasi tema.

Limbaj necivilizat, obscen, trivial si vulgar utilizat pentru membrii PMP Prahova (inclusiv pentru seniorii din acest partid) de catre: o femeie (?), sefa de grup PMP in Consiliul Judetean Prahova, Presedinte interimar PMP Ploiesti si Presedinte al Comisiei Naționale de Arbitraj si Integritate a PMP/Uneltele Catalinei Bozianu/ Inregistrari audio

La PMP Prahova, când 9+10 = 20, respectarea statutului de către președinta organizației județene Cătălina Bozianu devine un moft

Azi, 15 octombrie, la Ploiesti are loc o asa zisa „regionala” a celor care au creat un adevarat „puci” in PMP, la Ploiesti, pe ascuns, fara presa, o adunare doar de ei stiuta ca locatie (ca la ” teatru”)!. Spune mult, nu?

Reamintim ca, semnarea unor documente de către aleșii locali ai PMP sau participarea la reuniuni reprezintă acte individuale de voință care implică asumare și care produc efecte”, a precizat pe pagina sa de socializare Pițigoi Adrian, Secretar General Adjunct PMP si Președinte de facto al Filialei PMP Prahova (articolul „Amenințare voalată cu excluderea alesilor locali si judeteni din PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ”).

Amenințare voalată cu excluderea alesilor locali si judeteni din PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ

Andrei Pavel:
„Stimați consilieri,
Ne cunoaștem de mult timp – unii, ca și mine, suntem încă de la înființarea PMP în acest partid. Mă adresez tuturor acum pentru a sublinia un fapt care nu doar că este evident, dar care poate fi și dovedit și anume că președintele PMP este dl Cristian Diaconescu.
Știți la fel de bine ca și mine că sunt anumite presiuni care se fac acum. Presiunile sunt completate, pe ideea „una caldă, una rece” de invitația la suete prezidate de un grup care are nevoie să demonstreze forță, deoarece este în dificultate. Când ești sigur și crezi cu adevărat că lumea este cu tine, nu ai nevoie de astfel de demonstrații.
Pana la următoarele alegeri, unde vom dori să participăm pe listele PMP a mai rămas puțin timp. Listele PMP vor fi semnate de cel care e înscris la tribunal ca presedinte al PMP – dl C. Diaconescu.
Tic-tac, tic-tac. Timpul se scurge și nu în favoarea grupului respectiv care și-a arătat competentă prin lăsarea PMP în afara Parlamentului.
Vă îndemn să cântăriți situația cu mintea și cu inima.
Sus să avem inimile!, a precizat pe pagina sa de socializare, fostul membru exclus ilegal”

„Dacă gruparea din PMP ostilă lui Cristian Diaconescu va câștiga litigiul din partid, îmi voi da demisia, pentru că ceilalți nu mă reprezintă!”
Adrian Pițigoi
Secretar General Adjunct PMP
Președinte PMP Prahova
„Dovada clară, prezentată de propriul avocat, că Eugen Tomac NU ESTE PREȘEDINTELE PMP, noua conducere și „noul început” fiind doar o cacialma” Vom reveni. (Cerasela N.).

Catalina Bozianu a fost demisa de la conducerea PMP Prahova/Ionut Pitigoi (SGA) este noul Presedinte PMP Prahova

„Are cone sa ma analizeze”/Catalina Bozianu l-a sabotat, sistematic, pe Presedintele PMP – Cristian Diaconescu/In acelasi timp, sub “umbrela” de sef al Filialei Prahova a PMP isi gasea timp sa atace, prin partid, Guvernul Romaniei doar pentru a isi proteja afacerile sotului si fiului acesteia

Cristian Diaconescu, SINGURUL președinte al Partidului Mișcarea Populară: „PMP nu dispare, în ciuda tuturor negocierilor purtate de gruparea Tomac”

Atentat la siguranta nationala, genocid/Cu toate ca erau avertizati de DSP Prahova ca in Campina apa potabila este infestata cu CLOSTRIDIUM PERFRINGENS, Adrian Semcu isi „concepea” propriile „analize” contrare celor de la DSP Prahova, prin sefa laboratorului de la Hidro Prahova – Sucursala Campina

„Ce-ai facut Catalina?”/Celebrele discursuri ale lui Cicero, in Senat, palesc pe langa cele din cadrul sedintelor PMP de la Ploiesti si Prahova/Reactii spumoase ale unui analfabet functional, urmas al Monicai Macovei

„Are cone sa ma analizeze”/Catalina Bozianu l-a sabotat, sistematic, pe Presedintele PMP – Cristian Diaconescu/In acelasi timp, sub “umbrela” de sef al Filialei Prahova a PMP isi gasea timp sa atace, prin partid, Guvernul Romaniei doar pentru a isi proteja afacerile sotului si fiului acesteia

Un presedinte de partid din Prahova ameninta in stil mafiot si „rage” pentru a isi acoperi ilegalitatile/Inregistrari audio

 

 

 

 

Facebook Comments

Exclusiv

Cum să faci cadouri în buget, de sărbători

Publicat

pe

De

Luna cadourilor este în apropiere, iar cu ea și destul de multe costuri la care este important să ne gândim și pe care să le planificăm. Fie că ai o familie numeroasă sau doar foarte mulți prieteni, este de la sine înțeles faptul că fiecare dintre aceste persoane importante din viața ta merită un mic simbol cu ocazia acestor sărbători de iarnă. Iar cum fiecare dintre noi se simte mult mai bine în momentul în care dăruiește ceva altei persoane, este foarte important să găsim o strategie optimă de a face cadouri în buget, de sărbători, în așa fel încât să nu intrăm în datorii. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct pentru tine câteva metode prin care poți face acest lucru, însă fără să îți afectezi viața de zi cu zi!

 

  • Planifică foarte bine cumpărăturile, din timp

 

Nimic nu se compară cu sentimentul de care ne putem bucura în momentul în care oferim cadouri persoanelor dragi din viața noastră, care sunt apreciate și mult râvnite. Cu toate că deseori prețurile pentru aceste cadouri sunt ridicate, există momente oportune spre care te poți orienta și în care există așa numitele oferte, care ne pot ajuta să reducem acest preț considerabil. Spre exemplu, chiar înaintea lunii decembrie, luna noiembrie este cunoscută pentru ofertele de Black Friday. În ciuda faptului că în țara noastră nu ne bucurăm de oferte cu reduceri de până la 80 sau 90%, această perioadă este optimă pentru a scădea prețul cu până la 20 sau 30%. Pe de altă parte, dacă alegi să achiziționezi cadourile de Crăciun în luna decembrie, este important să știi că reducerile practicate sunt de până la 10%. De aceea, recomandarea noastră pentru tine este să faci aceste cumpărături cu o lună înainte, însă luând în considerare faptul că este foarte important să le ascunzi de ochii curioșilor.

 

  • Alege parteneri și comercianți de încredere

 

De fiecare dată când îți dorești să faci cadouri în buget de sărbători, este important de la cine cumperi. Altfel spus, la ora actuală există foarte multe magazine online care au aceleași produse de la aceleași branduri, însă cu prețuri diferite și cu nivel de încredere destul de variat. Tocmai din acest motiv, specialiștii ne recomandă ca, înainte de a alege produsul spre care vrem să ne orientăm, să alegem comerciantul sau magazinul online. Spre exemplu, poți găsi diverse cadouri de sarbatori direct pe www.giftexpress.ro, întrucât gama de modele și de oferte este extrem de variată, iar nivelul de încredere aferent magazinului online este unul incomensurabil.

 

  • Ține minte dorințele fiecărei persoane în parte, pe parcursul anului

 

Așa cum am menționat mai sus, este important să luăm în considerare dorințele pe care fiecare persoană le are cu privire la cadourile de sărbători. Chiar și cea mai modestă persoană dragă nouă și-a manifestat, cel puțin o singură dată, pe parcursul anului preferința pentru un obiect anume. În cazul în care îți aduci aminte de acel moment sau ai notat undeva acest lucru, este momentul să te orientezi întocmai către acel obiect cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Nu doar că persoana care va primi cadoul se va bucura extrem de mult de posibilitatea de a primi un obiect pe care și l-a dorit cu adevărat, însă și tu te vei putea bucura de un sentiment de satisfacție și bucurie datorat faptului că darul pe care l-ai ales este pe măsura așteptărilor.

Optează pentru cele mai frumoase cadouri de sărbători, însă fără să depășești bugetul pe care îl ai la dispoziție, făcând un plan de acțiune și urmându-l, rând pe rând!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Publicat

pe

De

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV)

Va dezvaluiam ca  blocurile construite şi intabulate ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţii – din”Republica de la Ploiesti” este o afacere care nu mai are iz penal, ci este penala – fiind intrunite toate elementele constitutive ale savarsirii mai multor infractiuni.

Implicarea “faraonului” Andrei Volosevici in aceasta afacere este CERTA la acest moment.

Va mai dezvaluiam ca, desi NU era clarvazator si nici dezvoltator s-a incheiat, inca din anul 2017, promisiuni de vanzare-cumparare (notari Tudose Maria si Tudose George) pentru apartamente de locuit si teren aferent, cand, in fapt, erau birouri.

Incisiv de Prahova a obtinut toate documentele pe care le vom publica in numarul viitor, documente care demonstreaza fara echivoc ca aceste autorizatii au fost eliberate ILEGAL, inregistrarile audio complete si toate documentele cu mita/parandaratul efectuat prin cabinetul notarilor Tudose Maria si Tudose George, prin care s-a incercat „pitirea” /ascunderea mitei:

Va asiguram ca administratia faraonului Andrei Volosevici si a gruparii sale de criminalitate economico-financiar organizata – va sari in aer!

Va dezvaluiam ca, IPJ Prahova ne-a raspuns ca cei de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat cercetari constand doar in solicitarea si obtinerea de la Primaria municipiului Ploiesti a documentelor depuse pentru autoriozarea lucrarilor de construire.


Sa recapitulam:
 „Apartamente” – Spaga (actiuni de „spalare a banilor” prin Italia, prin interpusii unui „deontolog”)
– 09.08.2017 – Certificat de Urbanism nr 1009 pentru scopul „construire sediu administrativ birouri 2S+P+8E”;
– 10.04.2018 – Autorizatia de Construire nr 122- „construire sediu administrativ birouri 2 S+P+8E”;
– 14.11.2018 – Certificat de urbanism pentru scopul „modificare proiect autorizat cu AC 122/19.04.2018 prin: „modificare cota fundare, modificare inaltime nivel cu mentinerea volumului construit, modificare solutie desfumare la subsol 1, modificare compartimentare prin creare spatiu tehnic in volumul existent”;
 13.08.2020 – Autorizatia de Construire nr 293 pentru modificare proiect autorizat cu AC 122/19.04.2018 prin: „modificare cota fundare, modificare inaltime nivel cu mentinerea volumului construit, modificare solutie desfumare la subsol 1, modificare compartimentare, prin creare spatiu tehnic in volumul existent”;
– 28.09.2021 – Certificat de Urbanism nr 1109 pentru „scopul schimbare destinatie – modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC nr 122/2018 si reautorizat cu AC nr 293/2020 in imobil locuinte colective fara a face modificari structurale”;
– La data de 16.03.2022, Directia Generala de Dezvoltare Urbana a efectuat un control la imobil numai din exteriorul cladirii (proprietatea nefiind imprejmuita) deoarece NU a fost gasit proprietarul.
– 18. 04.2022 – Autorizatia de Construire pentru scopul „Modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC 122/2018 si reautorizat cu AC 293/2020 in imobil locuinte colective si recompartimentari interioare fara a se face modificari structurale”.
 Desi NU era clarvazator si nici dezvoltator s-a incheiat, inca din anul 2017, promisiuni de vanzare-cumparare (notari Tudose Maria si Tudose George) pentru apartamente de locuit si teren aferent, cand, in fapt, erau birouri.
– PLANUL URBANISTIC GENERAL DIN ZONA respectiva RESTRICTIONEAZA posibilitatea emiterii de Autorizatii de Construire pentru locuinte pentru respectivul amplasament.
– A fosat depasit CUT!
 Numarul locurilor de parcare aferent „apartamentelor” NU respecta reglementarile legale!
– Normele PSI/adapost NU sunt respectate.
Ce parere are Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Şerban Cantacuzino” al judetului Prahova?
Dar Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Prahova?
Pe site-ul oficial al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Şerban Cantacuzino” al judetului Prahova se regaseste, MARE, Directiva SEVESO.


Mai mult, jos aveti si lista amplasamentelor de tip Sveso din judetul Prahova aflate in inventar la data de 31.12.2021:

– Intrebarea este cum a fost posibila „emiterea”, la data de 18. 04.2022 – a Autorizatiei de Construire pentru scopul „Modificare destinatie a imobilului autorizat cu AC 122/2018 si reautorizat cu AC 293/2020 in imobil locuinte colective si recompartimentari interioare fara a se face modificari structurale”, in afara tuturor prevederilor legale (prevedrile legislative naţionale) si a Directivei SEVESO?
– Promisiunile de vanzare/cumparare au fost incheiate la valori mult mai mari decat tranzactiile reale (valoarea declarata).

Date noi:

  • Barter  si/sau cea mai scumpa reclama din lume
  • Parafrazand un „celebru” „deontolog” (din vremurile lui „Portocala”):  „Avem niste emotii mari pentru cei sus mentionati…azi…!!!”

Deci, „investitorul” care a „obtinut” ilegal schimbarea autorizatiei din blocuri de birouri in blocuri de apartamente face o „donatie” pentru obtinerea unor foloase necuvenite (de imagine) pentru emitent, in valoare de 206.473.97 ron!

PARCUL „MITEI”

  • Emitentul autorizatiei ilegale ii realizeaza „investitorului” si asfaltarea, pe bani publici, a strazii de la blocul transformat ilegal din birouri in apartamente:

Asa cum am promis vom reveni cu inregistrari audio in care se specifica, in clar, mita cu apartamentele si faptul ca „faraonul” (N.R – Volo’, esti bine? (IV)…) nu avea cum sa nu stie deoarece „m-a dus personal la doamna…”!  (Cristina T.).

NOTA:

Ce este SEVESO ?
O serie de accidente majore în industria chimică au avut loc în întreaga lume. În Europa, accidentul Seveso în 1976 a determinat adoptarea unei legislaţii care vizează prevenirea şi controlul acestor accidente. În 1982 a fost adoptată prima Directiva UE 82/501/CEE – aşa-numita Directiva Seveso. La 9 decembrie 1996, Directiva Seveso a fost înlocuită de Directiva 96/82/CE a Consiliului, aşa-numita Directiva Seveso II. Această directivă a fost extinsă prin Directiva 2003/105/CE. Directiva Seveso II se aplică la câteva mii de unităţi industriale în care sunt prezente substanţe periculoase în cantităţi care depăşesc pragurile din directivă.
Scop
Scopul Directivei Seveso II este dublu. În primul rând, directiva are drept scop prevenirea riscurilor de accidente majore care implică substanţe periculoase. În al doilea rând, deoarece accidentele continuă să se producă, directiva are ca scop limitarea consecinţelor unor astfel de accidente nu numai pentru om (aspectele de securitate şi sănătate), dar şi pentru mediu (aspectul de mediu). Ambele obiective trebuiesc urmate în vederea asigurării unor niveluri înalte de protecţie pe întreg teritoriul Comunităţii, într-o manieră consecventă şi eficientă.
Raportarea privind punerea în aplicare a Directivei Seveso II
La fiecare trei ani, Comisia publică un rezumat al informaţiilor furnizate de către statele membre privind punerea în aplicare a directivei. Statele membre furnizează Comisiei un raport pe trei ani pentru unităţile „cu risc major” reglementate de articolele 6 şi 9, în conformitate cu procedura prevăzută în Directiva 91/692/CEE a Consiliului din 23 decembrie 1991 pe baza unui chestionar. Chestionarul pentru perioada 2006-2008 completat de Romania a fost transmis Comisiei de către IGSU in conformitate cu prevedrile legislative naţionale
Autorităţi responsabile cu punerea în aplicare a Directivei Seveso II
Autorităţile responsabile cu punerea în aplicare a Directivei Seveso II sunt:
la nivel naţional: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Garda Naţională de Mediu
la nivel regional: Agenţiile Regionale pentru Protecţia Mediului şi Comisariatele Regionale ale Gărzii Naţionale de Mediu
la nivel local: Agenţiile pentru Protecţia Mediului, Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisariatele Judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

AFACEREA BCR – Andrei Volosevici, Ioana Otilia Pelin si Albu Simona – s-a lasat cu dosar penal la DNA Structura Centrala

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

Infractiuni savarsite de un primar in exercitiu, Andrei Volosevici, alaturi de semnatarii din Primaria Ploiesti a actului aditional cu B.C.R/Documente plangere penala

Edilul Andrei Volosevici – SEF analfabet functional creativ

Avem dovada infractiunilor savarsite de primarul Andrei Volosevici alaturi de gruparea care a semnat ILEGAL actul aditional la contractul cu B.C.R.

Un nou abuz savarsit de primarul Andrei Volosevici/O noua prejudiciere a bugetului local/DOCUMENTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Cum să alegi trandafirul perfect

Publicat

pe

De

Famous Roses

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare flori din lume pentru un motiv întemeiat. Ei vin într-o varietate de culori, dimensiuni și forme și au un parfum deosebit. Frumusețea lor este de neegalat de nicio altă floare, deși pot fi dificil de cultivat dacă nu știi ce să cauți. Dar mai întâi de toate: cum alegi trandafirul potrivit?

Toți trandafirii au un parfum distinct

Trandafirii sunt o floare foarte parfumată, iar parfumul trandafirilor este o mare parte din ceea ce îi face atât de populari. Trandafirii au o gamă incredibil de largă de mirosuri, de la cele ușoare și fructate la cele picante și moscante. Dar chiar și parfumurile atipice pot varia foarte mult între diferitele cultivare (varietăți de plante) din cadrul aceleiași specii – astfel, deși vă puteți aștepta ca toți trandafirii roz să miroasă a căpșuni, există unele soiuri care miros mai degrabă a piersici!

Atunci când alegeți trandafiri superbi pentru grădina sau buchetul dvs., este important să țineți cont de cât spațiu vor ocupa odată ce vor fi complet crescuți – și de câtă apă au nevoie zilnic. Procedând astfel, vă veți asigura că nu veți ajunge să aveți prea multe plante înghesuite într-un singur loc, dacă acele locuri nu sunt suficient de însorite pentru o creștere adecvată sau dacă irigarea este întreruptă de condițiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi furtunile de ploaie sau în timpul unor indici de căldură ridicată.

Trandafirii cățărători pot adăuga frumusețe peisajului dvs

Trandafirii cățărători pot spori intimitatea, pot ascunde elementele neatractive și pot oferi umbră. De asemenea, aceștia adaugă frumusețe peisajului dumneavoastră. Tufele de trandafiri au fost folosite de secole ca mijloc de a crea o zonă separată. Trandafirii sunt deosebit de atractivi atunci când sunt plantați în jurul perimetrului casei dumneavoastră, deoarece adaugă culoare unui peisaj altfel monoton.

Unii dintre aceștia nu au nevoie de structuri de susținere, ci pur și simplu cresc de-a lungul gardurilor sau pereților folosindu-se de propria forță și de rădăcini pentru a urca spre surse de lumină.

Trandafirii cățărători sunt cel mai bine crescuți pe un spalier sau pe o altă structură, dar pot fi antrenați să crească pe un perete. Dacă alegeți această metodă, asigurați-vă că planta este țintuită pe un perete orientat spre sud și că i se oferă multă căldură. S-ar putea să vă fie mai ușor să vă antrenați creșterea trandafirul cățărător dacă îl ajutați și cu țăruși de metal sau de bambus, după caz.

Cele mai frecvente boli care afectează trandafirii cățărători

Rugina este cauzată de o ciupercă numită Phragmidium rubi care produce pete roșii pe frunze în timp ce acestea sunt încă verzi sau se îngălbenesc în timpul toamnei. Petele devin brune înainte de a se produce cantități mari de spori pe partea inferioară a frunzelor căzute. Acești spori se pot răspândi prin vânt la alte plante din apropiere, provocând apariția unor pete similare pe frunzișul lor, precum și posibil să pătrundă în mugurii florali, care nu se vor deschide în mod corespunzător din cauza infectării cu această boală, ceea ce înseamnă că nu vor înflori deloc!

Otrăvirea are loc atunci când substanțele chimice din buruieni, cum ar fi ciulinii, ajung pe petalele sau frunzele trandafirilor, unde reacționează chimic cu alți compuși prezenți în aceleași zone, provocând decolorarea și alte simptome, cum ar fi ofilirea/deshidratarea până la moarte în maximum 48 de ore.

Petele negre rotunde apar pe petalele florilor, pe tulpini și pe frunze în condiții de vreme caldă și umedă; ele pot apărea și la sfârșitul verii, din cauza unor infecții fungice naturale în interiorul plantei însăși. Deoarece aceste pete apar mai frecvent în timpul anotimpurilor umede, cum ar fi primăvara și lunile de iarnă, este foarte recomandat să verificați dacă există această boală înainte de a vă aduce noile plante în interior pentru depozitarea pe timp de iarnă, examinându-le cu atenție pentru a vedea dacă prezintă semne de pete negre sau alte simptome asociate cu această boală, cum ar fi distorsionarea frunzelor și creșterea atrofiată. Dacă observați semne de infecție , atunci cel mai bine ar fi să îndepărtați mugurii infectați până când aceștia au înflorit complet, pentru a nu răspândi natura lor infecțioasă. Tratarea plantelor infectate cu fungicide ar trebui să ajute la prevenirea răspândirii ulterioare dincolo de ceea ce s-ar putea întâmpla în mod natural doar prin dispersia vântului.”

Dacă sunteți în căutarea unei varietăți de parfumuri și culori, atunci trandafirul teahibrid poate fi cea mai bună alegere. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare tipuri de trandafiri, fiind cunoscut pentru înflorirea sa de lungă durată.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

AfaceriO zi inainte

Cum să deschizi un depozit de materiale de construcții la costuri mai mici decât o vacanță de Revelion în România?

Te-ai săturat de ideile clasice de afaceri? Ce rost are să investești sute de mii de euro într-un depozit pentru...

Viața în Oradea4 zile inainte

Cum sa porti in siguranta orice lentile de contact

Acestea se aplica extrem de usor si se pot purta in cele mai bune conditii, deoarece se dezinfecteaza dupa fiecare...

ExclusivO săptămână inainte

Cum să faci cadouri în buget, de sărbători

Luna cadourilor este în apropiere, iar cu ea și destul de multe costuri la care este important să ne gândim...

ferestre termopan ferestre termopan
SocialO săptămână inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Haine sport Haine sport
Social2 săptămâni inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
Social2 săptămâni inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Cele mai bune sfaturi de amenajare a garsonierei

Uneori, decorarea unei garsoniere sau a unui apartament mic pare o misiune imposibila. Cu toate acestea, exista mici trucuri care...

Motofierăstrău Motofierăstrău
Social2 săptămâni inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Brasov Brasov
Turism2 săptămâni inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

calorifer calorifer
Social2 săptămâni inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

călătorie călătorie
Turism2 săptămâni inainte

Ce să nu lipsească din bagajul de călătorie

Înainte să plecăm într-o călătorie, cea mai mare frică a noastră, a tuturor, este să nu cumva să omitem ceva...

Uncategorized2 săptămâni inainte

TCL atinge cea mai mare cotă de piață la nivel global pe segmentul televizoarelor de 98 inch

București, 24 noiembrie 2022 – TCL, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială de televizoare și lider...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Samsung câștigă 46 de premii CES 2023 pentru inovație din partea Consumer Technology Association

Samsung este premiat pentru angajamentul său de a oferi clienților o experiență perfect conectată, personalizabilă, contribuind în același timp la...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Cum alegem patul potrivit?

Atunci cand trebuie sa alegi patul potrivit pentru camera ta este foarte important sa tii cont de mai multe lucruri. Pe langa...

Oceanul Indian ca destinatie de vacanta Oceanul Indian ca destinatie de vacanta
Turism3 săptămâni inainte

Insulele Oceanul Indian: o evadare exotică

Oceanul Indian este un corp de apă vast și variat, care găzduiește multe insule diferite. Unele dintre aceste insule sunt...

Știrile Săptămânii