Connect with us

Eveniment

‘INFRACTORULE, ştii cât e Kg de cartofi?’ | OradeaDeAZI

Publicat

pe

„Domnul Dragnea vrea să ne ducă la aprozar. El nu ar recunoaşte un aprozar nici dacă s-ar împiedica de unul.

Apropo, INFRACTORULE, ştii cât e kilogramul de cartofi? Peste 3 lei. Acum 14 luni era 1,50 lei. Datorită proastei guvernări, guvernării varză pe care o face Liviu Dragnea cu Călin Popescu Tăriceanu, cartofii au crescut de la 1,50 lei la 3 lei. Un pachet de unt e 9 lei”, a spus Rareş Bogdan în deschiderea emisiunii „Jocuri de Putere”.

„Aprozare… aprozare pentru tot poporul. Unde a văzut Dragnea aprozare? La Fortaleza? În domeniul de lux unde şi-a petrecut vacanţele alături de cartelul Tel Drum? Gândiţi-vă că Liviu Dragnea sigur nu a văzut în copilărie aprozare pentru că, de obicei, miliţienii luau. Ei nu mergeau să cumpere nimic. El nu ştie ce e o coadă”, a adăugat Rareş Bogdan.

Jurnalistul a vorbit și despre mesajul lui Timmermans.

„Dacă nu înţelegeţi semnalul domnului Timmermans din seara asta, în care România putea fi o altă Ucraină, poate veţi înţelege amintindu-vă de nişte cozi pe care dumneavoastră le-aţi trăit în urmă cu 30-32 ani. Acolo vrea să îi ducă pe români Liviu Dragnea, la coadă la aprozar, la coadă la pâine, la coadă la carne, la cartelă. Asta e strategia lui pentru europarlamentare: aprozare. Pentru că a făcut varză economia României. În doi ani de zile a făcut varză economia şi acum ne minte cu aprozare. Şi o face pentru că e disperat”, a mai declarat jurnalistul Rareş Bogdan în editorialul emisiunii sale.

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Răsturnare de situație în cazul lui Augustin Lazăr. Totul a fost anulat! – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

A fost scandal mare, marți, din cauza deciziei Grupului pentru Dialog Social de a-i acorda un premiu lui Augustin Lazăr. După îndelungi dispute pe acest subiect, s-a luat o decizie fără precedent, respectiv a anulată o ceremonie. În cadrul acestui eveniment, lui Lazăr ar fi urmat să-i fie înmânat Premiul GDS pe 2018.

„În urma comunicatului dat de procurorul general, ceremonia de decernare a Premiului GDS ce urma să aibă loc mâine a fost anulată”, a spus GDS. Peste puțin timp, s-a făcut un alt anunţ: premiul îi va fi transmis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public, iar acesta îl va transmite disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti.

Decizia a fost luată după ce Lazăr a spus public că va transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică. „Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea Premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată. Îl asigurăm pe Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, au comentat cei de la GDS.

Procuror general anunțase anterior că a luat decizia de a transmite Premiul GDS celor care, „cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile” au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa. „Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, odată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, s-a precizat într-un comunicat al Parchetului General.

În aceeași zi, însă, judecătorul constituţional Daniel Morar a adresat membrilor GDS o scrisoare deschisă în care a anunțat că renunţă la Premiul GDS primit în anul 2011. Daniel Morar declară că a fost surprins când a aflat că GDS i-a acordat premiul pe anul 2018 lui Augustin Lazăr, despre care spune că nu este un „torţionar’”, dar nici un „inocent”.

În context, trebuie amintite acuzațiile care l-au vizat pe Augustin Lazăr, potrivit cărora acesta ar fi refiuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Deputații au decis! Toți fumătorii sunt vizați. Ce se întâmplă cu țigările electronice – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Cu toate acestea, fumătorii au avut noroc. Proiectul legislativ va fi respins de parlamentari în curând, și astfel, în spațiile închise se vor accepta astfel de dispozitive.

Propunerea legislativă pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost respinsă de Senat în anul 2018 și recent a fost propusă pentru respingere și la Camera Deputaților, așadar, actul nu are șanse prea mari să se aplice.

Fumatul țigărilor electronice și al celor încălzite ar fi putut fi interzise în toate locurile unde este interzis și fumatul țigărilor normale. Mai exact, este interzis să fumezi în spațiile publice închise, adică în orice încăpere accesibilă publicului sau destinat utilizării colective.

De asemenea, fumatul este interzis în spațiile închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, în locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare și, printre altele, în cele de învățământ.

Unul dintre motivele acestei decizii vizează sănătatea românilor. La noi în țară se estimează că există aproximativ cinci milioane de fumători, iar 30% dintre ei au vârste cuprinse între 15 și 18 ani. De altfel, 70 de români mor zilnic din cauza fumatului, scrie Avocatnet.ro.

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Imagini după tragedie! Adevărul. De ce ar fi izbucnit, de fapt, încendiul la Notre Dame – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare. Deși nu se știe originea focului, autoritățile au deschis o anchetă care privilegiază ipoteza unui accident.

Cu toate acestea, în timpul intervenției pompierilor, au ieșit la iveală mai multe probleme. După ce au trecut de șocul acelor imagini teribile, francezii au început să se gândească la ce s-a întâmplat.

Incendiul a început cu puțin timp înainte de ora locală 19:00. Momentan nu se cunosc cauzele, dar acest eveniment neplăcut a intervenit într-un moment în care abia fuseseră începute lucrări de anvergură pentru renovarea celui mai vizitat monument istoric din Europa.

Care sunt primele ipoteze?

De acest caz se ocupă Brigada Criminală a Poliției Judiciare, din cauza complexității și amplorii pagubelor. Ipoteza unui accident este privilegiată. Pe lateralele catedralei erau înălțate schele pentru lucrările de renovare. Autoritățile studiază ipoteza unui focar provocat de o lucrare de sudură efectuată pe șapanta din lemn.

Puteau ajunge pompierii la vârful catedralei?

Sute de ani, Notre Dame a fost cel mai înalt monument din Paris, cu fleșa sa care se ridică până la 96 de metri înălțime. Un astfel de edificiu monumental a complicat intervenția pompierilor.

De ce nu s-a intervenit din exterior?

Totul constă în diferența de abordare. Comparativ cu pompierii americani, care atacă focul din exterior, școala franceză consideră că trebuie să stingi focul din interior. Deși e o metodă mai periculoasă, ea este eficientă pentru a salva obiectele de patrimoniu din interior. Dacă focul este stins din exterior, riscă să împingă flăcările și gazele fierbinți spre interior și să sporească astfel pagubele.

Cu avioanele speciale Canadair nu s-a putut interveni fiindcă era prea periculos într-o zonă urbană și exista riscul ca toanele de apă aruncate de la înălțime să distrugă clădirea și să pună în pericol viețile oamenilor.

Cum salvezi obiectele culturale din catedrală?

Toate clădirile-monument mari conțin planuri de evacuare a obiectelor culturale în caz de incendiu. Dacă izbucnește focul, unii pompieri sunt mobilizați să stingă flăcările, dar alții au ca sarcină să scoată urgent din încăperi obiectivele culturale. De asemenea, o a treia grupă de pompieri sunt puși să protejeze operele, rămânând, de exemplu, în apropierea lor, gata să intervină dacă flăcările se apropie de ele, scrie Digi24.ro.

Au apărut primele imagini după tragedie:

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

Exclusiv6 ore inainte

EXCLUSIV/INTERVIU CU GABRIEL OPREA, PREȘEDINTELE UNPR/”Trebuie să ne întoarcem la valorile fundamentale, care ne definesc pe noi, ca națiune”

„Cine bate palma cu Oprea și UNPR are garanția respectării cuvântului dat” Ziarul Incisiv de Prahova a reusit sa obtina,...

TurismO zi inainte

Ce putem face pe litoralul românesc? Iti oferim 2 sugestii.

Dacă îţi iei un concediu de o săptămână pe litoral, în afară de relaxarea la care probabil visezi de un...

Exclusiv2 zile inainte

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Exclusiv3 zile inainte

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Exclusiv4 zile inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

Exclusiv5 zile inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Exclusiv7 zile inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

10 greșeli critice de SEO 10 greșeli critice de SEO
Afaceri7 zile inainte

10 greșeli critice de SEO

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

UncategorizedO săptămână inainte

Old Blacks Festival lanseaza rockeri noi

Ca și anul trecut, organizatorii festivalului Old Blacks, Rock&More, care are loc pe 7 si 8 iunie 2019 la Quantic...

ExclusivO săptămână inainte

Una calda, alta rece/ Poliția Locală Ploiesti în interese personale

Minunea a durat doar cateva ore. Dimineata am laudat Politia Locala Ploiesti, acum cu regret o “urechem”! Poliția Locală în...

UncategorizedO săptămână inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

ExclusivO săptămână inainte

Sinteza zilei/Pușcăriașii își execută pedepsele în condiții inumane? /Atunci, PSD-ule, copiii cum sunt tratați?/PRIN EXTERMINARE UMANĂ?

Am aflat cum, de ce și de cine a fost protejat fiul lui Dragnea la Drobeta! Dragnea jr., a fost...

Exclusiv2 săptămâni inainte

În Mehedinți…Slugile lui Ceaușescu…O duc bine mersi…/ “ATOP” unde, comuniști și vechi securiști controlează toate instituțiile!

Iar PSD Mehedinți este construit pe aceeași structură a PCR de dinainte de 1989… Să vezi și să nu crezi!...

Cultură2 săptămâni inainte

Cum poti calcula salariu net foarte usor?

Cu ajutorul unui calculator salariu, poti efectua un calcul al salariilor, atat brut, cat si net. Acest lucru se face...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Colosal/Declaratii “inedite” ale ofiterului VASILE Marian DE LA STS, in fata instantei

Ieri s-a judecat un nou termen in dosarul penal inventat lui Cezar Stoichiciu de uneltele lui Negulescu Mircea de la...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Procurorul Negulescu Mircea, pozitia/numarul 69, pozitia/numarul 3 la patul din arest si alte “fetisuri” (II)

Departamentul de Investigatii al ziarului nostru a dezvaluit, in exclusivitate, cu ceva timp in urma, faptul ca, a identificat persoana...

Știrile Săptămânii