Connect with us

Eveniment

„Acest lucru va avea consecințe grave!” Scandalul care a declanșat o criză fără precedent în UE – Capital | OradeaDeAZI

Publicat

pe

Scandalul spionajului din Ungaria reprezintă o criză la nivelul Europei

Criticii îl acuză pe Viktor Orban că guvernează un stat mafiot postcomunist, în care presa este dominată de aliații săi, instanțele sunt pline cu oamenii lui, harta electorală e măsluită în favoarea Fidesz, partidul său de dreapta, iar o rețea de patronate cleptocrate își croiește din nou drumul spre premier, conform washingtonpost.com

Peisajul a devenit și mai tulbure în urma dezvăluirilor legate de Proiectul Pegasus. Împreună cu alți colegi din presa internațională, Washington Post a putut descoperi cum o rețea militară de spionaj, înființată de firma israeliană NSO Group, obișnuia să îi urmărească pe disidenții, pe jurnaliști, pe militanții pentru drepturile omului și o serie de politicieni și de oameni de afaceri influenți din peste 50 de țări. (NSO a spus că nu a intrat în baza de date a clienților săi, iar ulterior a promis să facă investigații în privința unor eventuale cazuri de încălcări ale drepturilor omului).

Dintre cele 37 de telefoane inteligente care, potrivit reporterilor de investigație, ar fi fost urmărite de rețeaua de spionaj Pegasus – care poate funcționa invizibil și poate fi folosită în nenumărate scopuri, inclusiv în citirea mesajelor și a emailurilor personajelor urmărite, verificându-le deplasările, pornind pe ascuns camera foto a telefonului și ascultându-le convorbirile – cel puțin 5 aparțineau unor persoane din Ungaria. Mai mult, peste 300 de numere de telefon din Ungaria apar pe o listă cu numerele a circa 50000 de celulare, printre care se numără și cele date în urmărirea celor de la Pegasus – o tehnologie elaborată de NSO, a cărei licență a fost ulterior oferită unor guverne.

Ungaria se află într-o companie selectă. Regatul Marocului și India, cea mai mare democrație din lume, se află acum printre țările suspectate că ar fi apelat la această tehnologie pentru a-i urmări pe jurnaliști. (Ambele state au declarat că supravegherea a fost făcută în conformitate cu legile țărilor respective). În cazul Budapestei, situația ar putea provoca un nou conflict cu Bruxelles-ul, întrucât folosirea acestor metode de supraveghere reprezintă o ”bătaie de joc la adresa protecției datelor digitale private instituite de Uniunea Europeană”, după cum au scris colegii mei.

„Deși numerele de telefon din Ungaria reprezintă o mică parte din total, ele sunt relevante din cauză că Ungaria este o țară membră a Uniunii Europene, unde se presupune că respectul vieții private este un drept fundamental și un principiu de bază și unde, teoretic, protejarea jurnaliștilor, a politicienilor de opoziție și a juriștilor este puternică”, au mai explicat ei. „Dar în Ungaria, Polonia, Slovenia și în alte țări europene, unele dintre aceste garanții sunt retrase, iar la Budapesta, această retragere a fost însoțită de folosirea unei pârghii de spionaj neobișnuit de puternice”.

Printre cei vizați în Ungaria se numără niște importanți jurnaliști independenți, precum Szabolcz Panyi și Andras Szabo. „Sunt considerat un pericol, un spion rus, un terorist sau un mafiot”, a scris Panyi, care a participat la investigații și este cunoscut pentru curajoasele sale reportaje despre guvernarea lui Orban. Examinarea telefonului său a dovedit că aparatul fusese de mai multe ori compromis grație spionajului Pegasus.

Ministrul de externe al Ungariei a negat că tehnologia ar fi fost folosită pentru a urmări populația civilă. Luni, la o conferință de presă, Judit Varga, ministrul justiției, s-a arătat ceva mai evazivă: „Ungaria este o țară guvernată de statul de drept și, ca orice țară normală, în secolul XXI ea apelează la tehnologie pentru niște obiective care țin de securitatea națională”, le-a spus ea reporterilor. „Dacă nu am dispune de așa ceva, problema ar fi gravă, dar toate aceste tehnologii sunt folosite conform legii”.

„Dacă pierdem acum, acest lucru va avea consecințe grave”

Opozanții lui Orban din parlament au cerut o anchetă pe tema scandalului legat de aparatura de spionaj. Având în vedere că sunt considerabil depășiți numeric de aliații lui Orban, s-ar putea ca numărul lor să nu fie suficient în vederea lansării unei acțiuni la nivel național. Apelurile pe tema unei anchete se înmulțesc și în Occident. Guy Verhofstadt, fost premier belgian și actual membru al Parlamentului European, a cerut o anchetă amănunțită din partea forului continental. „În sânul UE există a dictatură în ascensiune”, a scris el pe Twitter. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dacă acuzațiile de spionaj se dovedesc întemeiate, ele sunt „absolut inacceptabile”.

Pentru Uniunea Europeană, dilema ridicată de Ungaria nu este o noutate. Criticii liberali ai lui Orban din Parlamentul European vor să vadă acțiunii mai dure, inclusiv suspendarea fondurilor UE la care Ungaria ar avea dreptul, din cauza „încălcării statului de drept”. Până acum, mecanismele organizației legate de guvernare nu au putut stopa demarajul descendent al Ungariei sub conducerea lui Orban. Marți, Comisia Europeană urmează să dea publicității un important raport cu privire la situația statului de drept de pe continent, dar analiștii opinează că evaluările nu vor fi urmate de niște acțiuni punitive viabile.

O parte a problemei o reprezintă și faptul că Orban nu este singur. Oficialii UE sunt angrenați în disensiuni și cu guvernul de dreapta din Polonia, a cărei Curte Constituțională a hotărât, săptămâna trecută, că Varșovia nu trebuie să respecte verdictele principalei instanțe din UE. Curtea Europeană a încercat să blocheze atacurile guvernului polonez la adresa independenței justiției, Ca și în cazul Ungariei, mulți critici cer măsuri dure. „Dacă guvernului Poloniei nu îi sunt pe plac obligațiile ca stat membru în UE, atunci ar trebui să se pregătească să plece”, se sublinia într-un editorial din Financial Times. „Cei mai mulți dintre polonezi s-ar îngrozi de idee, știind că succesul țării a fost impulsionat tocmai de calitatea de membră în UE. Dar, într-un fel sau altul, acțiunile guvernului lor îi vor costa”.

Lipsiți de capacitatea de putea sancționa într-adevăr niște guverne precum cele din Ungaria și din Polonia, s-ar putea ca liberalii din UE să-și pună speranța în urnele de vot. S-ar putea ca alegerile parlamentare de anul viitor să se dovedească cea mai mare încercare de până acum a lui Orban, date fiind tentativele opoziției de a-și strânge rândurile. „Ar putea fi ultima șansă”, a declarat recent revistei Atlantic Gergely Karacsony, primarul Budapestei, totodată unul dintre principalii adversari ai lui Orban. „Dacă pierdem acum, acest lucru va avea consecințe grave”.

Sursa foto: Dreamstime

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Toni Iuruc nu are bani? Adevărul despre logodnicul Simonei Halep! Ce profit a înregistrat firma sa în 2020 – Capital | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Logodnicul Simonei Halep, Toni Iuruc, este un om de afaceri care s-a ţinut departe de lumina reflectoarelor.

Adevărul despre firma lui Toni Iuruc

Puţină lume ştie cu adevărat care sunt business-urile din care face bani Toni Iuruc. Principala sursă de venit a familiei acestuia este reprezentată de chiriile pe care Toni şi mama sa le încasează pentru spaţiile deţinute în Bucureşti.

Cei doi deţin o o companie importantă în domeniu, cu sediul în Băneasa, în apropiere de Grădina Zoologică. Tot în această zonă, mama lui Toni Iuruc a ridicat un bloc, relatează WOWbiz.ro.

În trecut, firma “Trei rândunele SRL” a administrat Clubul Francez din Capitală, iar în prezent are drept principal obiect de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Firma are doar patru angajaţi şi un bilanţ nu foarte impresionant pentru anul 2020.

Anul trecut, firma familiei Iuruc s-a menţinut cam la acelaşi nivel cu cel din anii anteriori. Firma a înregistrat o cifră de afaceri de 914.396 lei și un profit net de 135.182 lei. Din păcate, datoriile au urcat până la 2,36 milioane lei, iar, la momentul bilanțului, firma mai avea în cont doar 6.699 lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Simona Halep a câştigat până acum, peste 37 milioane de dolari numai din tenis

În trecut, Toni Iuruc a fost acţionar şi la alte companii, cum ar fi agenţia de publicitate care a lucrat pentru Sorin Oprescu în campania pentru alegerile de la Primăria Generală a Capitalei. Toni s-a retras însă din această afacere, cu mai mulţi ani în urmă.

În mod sigur, familia Halep – Iuruc nu va duce lipsă de bani. Jucătoarea de tenis este sportiva din România cu cele mai mai câştiguri din istorie. Ea a ajuns la 37,58 de milioane de dolari câştigaţi doar din turneele de tenis, potrivit site-ului oficial WTA, la care putem adăuga o altă sumă frumoasă din contractele de publicitate.

Până acum, Simona şi-a investit o parte din bani în sectorul imobiliar şi cel hotelier.

Sursa foto: Instagram, Simona Halep

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu sunt acum disponibile și în Oradea

Publicat

pe

Tratamentele medicale, perfuziile sau masajele de relaxare pot fi comandate acasă prin aplicația Beesers

Beesers, oferă pacienților soluții și servicii integrate adaptate nevoilor acestora prin furnizarea de consultații și tratamente specializate la domiciliu.

Conform raportului publicat de Consiliul Concurenței, în 2019, între nevoia estimată și numărul total de pacienți care aveau nevoie de astfel de servicii, exista o acoperire generală de 7,9 %. Contextul pandemiei a făcut însă ca piața să se confrunte cu o creștere a numărului de bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, procentul celor care beneficiază de acestea fiind în continuare foarte mic, mai ales din cauza accesibilității greoaie.

Beesers, prima și unica platformă tehnologică din România care oferă asistență medicală la domiciliu se extinde exponențial în România. Aplicația conectează printr-un singur click personalul medical cu pacienții, fiind mai degrabă un marketplace pentru îngrijiri medicale la domiciliu.

”Prin Beesers ne dorim să oferim consumatorilor de servicii medicale asistență specializată în confortul casei. În doar șase pași, pacientul poate beneficia de serviciile oferite de cadrele medicale într-o manieră: predictibilă – pentru că va putea rezerva serviciul medical împreună cu specialistul în zile și la ore ferme conform schemei de tratament, trasabilă – pentru că va fi informat în permanență cu privire la cine a realizat vizitele medicale și monitorizabilă – pentru că va fi în contact permanent cu specialistul medical. Este foarte important să înțelegem că trebuie să existe o trasabilitate încă din momentul rezervării serviciului și, mai mult decât atât, să conștientizăm importanța componentei de monitorizare deoarece, majoritatea utilizatorilor sunt copiii care comandă pentru părinți. Astfel, persoana care a făcut rezervarea poate comunica de la distanță cu personalul medical fără a fi necesară prezența acestuia în timpul consultului.”, spune Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

În prezent,  prin Beesers pot fi rezervate următoarele servicii: administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecții, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi, tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, vaccin, servicii de consiliere psihologică. De asemenea, pacienții aflați sub tratament pot realiza o rezervare multiplă, care oferă acestora posibilitatea ca printr-o singură programare să obțină un pachet de servicii (pachet de recuperare a mobilității, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire pentru intervenții medicale) toate cu analize de sânge incluse.

În scurt timp, în platformă vor putea fi rezervate consultații pentru o gamă largă de specialități precum servicii medico-sociale sau de acompaniere. În cazul consultului de specialitate se va ține cont de infrastructura ce poate fi demobilizată și transportată la domiciliul pacientului. De asemenea, în aplicație vor fi disponibile abonamente medicale pentru companii și se va implementa și un modul digital de marketing afiliat.

Astfel, beneficiile Beesers pentru pacienți sunt nenumărate, începând cu posibilitatea ca programările consultațiilor/tratamentelor să fie efectuate și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș sau în aceeași țară pentru pacienții aflați în România (ex: părinții sau bunicii cărora dorim să le asigurăm suport medical specializat) și ajungând până la funcția care îi oferă pacientului ocazia de a-și alege cadrul medical în funcție de experiența acestuia, dar și de rating-urile anterioare acordate de alți beneficiari.

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de Ministerul Sănătații și au o experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc acum servicii medicale oferite de PFI Madarasi Ștefan și Horeca Recover Terapy, primii furnizori din Oradea listați în platformă. Ne dorim, însă să mobilizăm și alți specialiști medicali care să se alăture cu disponibilitate în Oradea.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii trebuie doar să își creeze un cont sau să se conecteze cu adresa de Google/Facebook/AppleId. Mai departe pot alege din listă serviciul de care au nevoie și furnizorul dorit având posibilitatea de a stabili ora și data prestării serviciului în cazul în care se dorește achiziția după verificarea costului. Ulterior, fiecare pacient va primi notificări pe telefon despre statusul comenzii.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Anamaria Prodan ignoră complet scandalul legat de divorț! Ce fotografie a putut să posteze pe internet FOTO – Capital | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Anamaria Prodan ignoră complet scandalul legat de divorț! Ea continuă să se comporte ca și cum nu ar exista nicio problemă între ea și Laurenţiu Reghecampf.

Agentul de jucători a publicat pe internet un mesaj prin care îl laudă și susține pe soțul său.

Anamaria Prodan ignoră complet scandalul legat de divorț! Ce poză a publicat

Anamaria Prodan a uitat pentru de scandalul uriaş legat de posibilul divorț de Laurenţiu Reghecampf.

Impresara a postat pe Instagram o fotografie alături de antrenor, în care îl încurajează pe Reghecampf, folosind inclusiv cuvinte mai puțin ortodoxe.

”Eşti cel mai bun, nu contează restul”, a scris Anamaria Prodan, folosind în textul scris în engleză şi cuvântul care începe cu litera „f”.

Alături de mesaj, e ataşată şi o poză în care cei doi apar în culmea fericiririi.

Noul antrenor al Universităţii Craiova a tot fost acuzat că ar avea relaţii extraconjugale, iar cazul a fost prezentat pe larg în cotidianul Bild.

Într-un articol cu titlul ”Acuzaţii grave care i se aduc unui fost star din Bundesliga”, jurnaliştii din Germania au oferit detalii uluitoare.

Două presupuse amante pe care le-ar avea Reghe

Nemţii scriu despre două presupuse amante pe care le-ar avea soţul Anamariei Prodan. Aceştia au oferit detalii picante chiar şi din Dubai.

”Antrenorul ar avea mai multe amante, pentru care ar fi făcut cadouri foarte scumpe. Este vorba inclusiv de două escorte cunoscute nu numai în România, ci și pe plan internațional.

Laurenţiu ar fi cumpărat chiar două apartamente pentru una dintre ele. Pentru cealaltă ar fi luat un mic salon de cosmetică, așa cum a anunţat presa din România.

A renunțat la verighetă?

Cea care a primit apartamentele este poreclită ‘Gură de aur’ după ce a câștigat un concurs pentru escorte în Dubai”, anunţă jurnaliştii de la Bild, potrivit as.ro.

În această lună, Anamaria Prodan a vorbit despre problemele cu care se confruntă în căsnicia cu Laurenţiu Reghecampf. Agentul de jucători a reacţionat după ce au apărut tot mai multe zvonuri că soţul ei ar avea mai multe amante.

Fostul antrenor de la FCSB i-ar fi deschis un salon de înfrumuseţare Florentinei Raiciu. Mai mult, i-ar fi cumpărat şi o maşină. Anamaria Prodan cere dovezi şi a anunţat că nu crede că soţul ei ar fi făcut astfel de cadouri.

Reghecampf a surprins însă la prezentarea sa oficială la Universitatea Craiova. Soţul Anamariei Prodan a apărut la conferinţa de presă fără verighetă.

Asta în situaţia în care, în toate apariţiile ei, Anamaria poartă încă bijuteria.

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

Eveniment2 ore inainte

Toni Iuruc nu are bani? Adevărul despre logodnicul Simonei Halep! Ce profit a înregistrat firma sa în 2020 – Capital | OradeaDeAZI

Logodnicul Simonei Halep, Toni Iuruc, este un om de afaceri care s-a ţinut departe de lumina reflectoarelor. Adevărul despre firma...

Eveniment8 ore inainte

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu sunt acum disponibile și în Oradea

Tratamentele medicale, perfuziile sau masajele de relaxare pot fi comandate acasă prin aplicația Beesers Beesers, oferă pacienților soluții și servicii...

Eveniment8 ore inainte

Anamaria Prodan ignoră complet scandalul legat de divorț! Ce fotografie a putut să posteze pe internet FOTO – Capital | OradeaDeAZI

Anamaria Prodan ignoră complet scandalul legat de divorț! Ea continuă să se comporte ca și cum nu ar exista nicio...

Eveniment13 ore inainte

Vestea momentului pentru cei vaccinați cu Pfizer! Trebuie neapărat să faci acest lucru extrem de important – Capital | OradeaDeAZI

Vești importante pentru toți cei vaccinați! A treia doză crește protecția împotriva variantei Delta Datele postate în mediul online sugerează...

Eveniment19 ore inainte

Klaus Iohannis dă marea lovitură! Ce funcție ar putea ocupa președintele, de fapt – Capital | OradeaDeAZI

Deutsche Welle scrie că președintele Klaus Iohannis este ”artizanul” impunerii unui buget al Apărării de minim 2% din PIB. Totodată,...

EvenimentO zi inainte

Orange preia Telekom Romania Communications. Comisia Europeană a aprobat achiziția – Capital | OradeaDeAZI

Achiziționarea Telekom Romania Communications de către Orange, aprobată de Comisia Europeană În acest context, vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu...

SportO zi inainte

Proiecție specială DANCER la TIFF 2021

Un documentar revelator despre superstarul rebel al dansului mondial: Sergei Polunin, în prezența artistului, poate fi vizionat miercuri, 28 iulie,...

EvenimentO zi inainte

Vom pierde ultimul tren. Decizia care trebuie luată urgent – Capital | OradeaDeAZI

Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a...

Eveniment2 zile inainte

Austria introduce testul PCR obligatoriu pentru cei care se întorc din vacanțele externe. Amenda este uriașă, în caz de refuz – Capital | OradeaDeAZI

Austria introduce testul PCR obligatoriu pentru cei care se întorc din vacanțele externe. Sunt excluse persoanele vaccinate. Amenda pentru refuz...

Exclusiv2 zile inainte

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu: ca să vă trimită să verificați dacă OZN-urile au RCA, așa cum rezultă de pe pagina de Facebook ASF

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu, fost contabil...

Eveniment2 zile inainte

China trimite o undă de șoc la nivel mondial! S-a aflat ce face, de fapt, guvernul de la Beijing. E vorba despre rachete nucleare – Capital | OradeaDeAZI

China a început să lucreze la ceea ce ar putea fi o extindere semnificativă a capacităţilor sale nucleare, dar analiştii...

Eveniment2 zile inainte

„Avem 50 de prezentări pe zi” – Capital | OradeaDeAZI

Enterovirozele bagă zeci de copii în spital! Medicii îi avertizează pe părinți: S-ar putea agrava Medicii spun că afecțiunile digestive...

Eveniment2 zile inainte

Afganistanul ar putea să devină din nou un sanctuar al jihadismului internațional după retragerea americanilor – Capital | OradeaDeAZI

Ultimul soldat american va părăsi Afganistanul pe 31 august. Această plecare va marca sfârșitul celui mai lung război al Statelor...

Tamplarie.com Tamplarie.com
Afaceri2 zile inainte

De ce să îți amenajezi casa cu tâmplărie PVC?

Din punct de vedere al durabilității și întreținerii, termopanul este superior aluminiului și lemnului. Termopanul nu este afectat de vreme...

Eveniment2 zile inainte

S-au anunțat restricții de la 1 august. Lovitură pentru milioane de români. Vor avea interzis (DOCUMENT) – Capital | OradeaDeAZI

Astfel, CNSU propune ca de la 1 august să aibă acces în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri de noroc...

Eveniment3 zile inainte

Tragedie în fotbalul românesc. Un mare jucător s-a stins din viață. Anunțul a venit ca un trăznet – Capital | OradeaDeAZI

Doliu în lumea fotbalului românesc după ce fostul fundaş Dumitru Romilă, cunoscut drept Romilă I s-a stins din viață. Anunțul...

Știrile Săptămânii