Connect with us

Eveniment

De nerecunoscut! Cum arăta Lia Olguța Vasilescu la 16 ani și ce pasiuni nebănuite avea – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

Lia Olguța Vasilescu a cochetat cu politica încă din adolescență. De la bun început a știut să se impună și să-și clădească o bază în solidă în tot ceea ce a întreprins. La 18 ani, era deja în PRM, alături de Vadim Tudor. Interesant este că aceasta a fost singura membră care a plecat și pe care Tribunul nu a făcut-o praf în stilul caracteristic

Deși era foarte frumoasă încă de atunci, ea a reușit să se facă apreciată prin abilitățile sale de bun strateg în ale politicii.Lia Olguța Vasilescu are centura neagră doi dani, face arte marțiale de peste 20 de ani și este specialistă în stilul Shotokan-Fudokan, pasiune la care nu a renuțat niciodată. De altfel se pare că fostului ministru al Muncii i-au plăcut mereu senzațiile tari.

În anul 1997 ea a absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, iar în anul 2001 Colegiul Național de Apărare. În anul 2007 a obținut un doctorat în Sociologie la Universitatea București.

Înainte de a ajunge în Parlament, fostul ministru al Muncii a fost jurnalistă la cotidianul „ Cuvântul Libertății”, unde a ajuns chiar redactor șef.

Recent s-a căsătorit cu Claudiu Manda, colegul său de partid. Ambii au mai avut în trecut câte o căsnicie eșuată.

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Răsturnare de situație în cazul lui Augustin Lazăr. Totul a fost anulat! – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

A fost scandal mare, marți, din cauza deciziei Grupului pentru Dialog Social de a-i acorda un premiu lui Augustin Lazăr. După îndelungi dispute pe acest subiect, s-a luat o decizie fără precedent, respectiv a anulată o ceremonie. În cadrul acestui eveniment, lui Lazăr ar fi urmat să-i fie înmânat Premiul GDS pe 2018.

„În urma comunicatului dat de procurorul general, ceremonia de decernare a Premiului GDS ce urma să aibă loc mâine a fost anulată”, a spus GDS. Peste puțin timp, s-a făcut un alt anunţ: premiul îi va fi transmis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public, iar acesta îl va transmite disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti.

Decizia a fost luată după ce Lazăr a spus public că va transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică. „Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea Premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată. Îl asigurăm pe Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, au comentat cei de la GDS.

Procuror general anunțase anterior că a luat decizia de a transmite Premiul GDS celor care, „cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile” au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa. „Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, odată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, s-a precizat într-un comunicat al Parchetului General.

În aceeași zi, însă, judecătorul constituţional Daniel Morar a adresat membrilor GDS o scrisoare deschisă în care a anunțat că renunţă la Premiul GDS primit în anul 2011. Daniel Morar declară că a fost surprins când a aflat că GDS i-a acordat premiul pe anul 2018 lui Augustin Lazăr, despre care spune că nu este un „torţionar’”, dar nici un „inocent”.

În context, trebuie amintite acuzațiile care l-au vizat pe Augustin Lazăr, potrivit cărora acesta ar fi refiuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Deputații au decis! Toți fumătorii sunt vizați. Ce se întâmplă cu țigările electronice – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Cu toate acestea, fumătorii au avut noroc. Proiectul legislativ va fi respins de parlamentari în curând, și astfel, în spațiile închise se vor accepta astfel de dispozitive.

Propunerea legislativă pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost respinsă de Senat în anul 2018 și recent a fost propusă pentru respingere și la Camera Deputaților, așadar, actul nu are șanse prea mari să se aplice.

Fumatul țigărilor electronice și al celor încălzite ar fi putut fi interzise în toate locurile unde este interzis și fumatul țigărilor normale. Mai exact, este interzis să fumezi în spațiile publice închise, adică în orice încăpere accesibilă publicului sau destinat utilizării colective.

De asemenea, fumatul este interzis în spațiile închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, în locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare și, printre altele, în cele de învățământ.

Unul dintre motivele acestei decizii vizează sănătatea românilor. La noi în țară se estimează că există aproximativ cinci milioane de fumători, iar 30% dintre ei au vârste cuprinse între 15 și 18 ani. De altfel, 70 de români mor zilnic din cauza fumatului, scrie Avocatnet.ro.

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Imagini după tragedie! Adevărul. De ce ar fi izbucnit, de fapt, încendiul la Notre Dame – capital.ro | OradeaDeAZI

Publicat

pe

De

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare. Deși nu se știe originea focului, autoritățile au deschis o anchetă care privilegiază ipoteza unui accident.

Cu toate acestea, în timpul intervenției pompierilor, au ieșit la iveală mai multe probleme. După ce au trecut de șocul acelor imagini teribile, francezii au început să se gândească la ce s-a întâmplat.

Incendiul a început cu puțin timp înainte de ora locală 19:00. Momentan nu se cunosc cauzele, dar acest eveniment neplăcut a intervenit într-un moment în care abia fuseseră începute lucrări de anvergură pentru renovarea celui mai vizitat monument istoric din Europa.

Care sunt primele ipoteze?

De acest caz se ocupă Brigada Criminală a Poliției Judiciare, din cauza complexității și amplorii pagubelor. Ipoteza unui accident este privilegiată. Pe lateralele catedralei erau înălțate schele pentru lucrările de renovare. Autoritățile studiază ipoteza unui focar provocat de o lucrare de sudură efectuată pe șapanta din lemn.

Puteau ajunge pompierii la vârful catedralei?

Sute de ani, Notre Dame a fost cel mai înalt monument din Paris, cu fleșa sa care se ridică până la 96 de metri înălțime. Un astfel de edificiu monumental a complicat intervenția pompierilor.

De ce nu s-a intervenit din exterior?

Totul constă în diferența de abordare. Comparativ cu pompierii americani, care atacă focul din exterior, școala franceză consideră că trebuie să stingi focul din interior. Deși e o metodă mai periculoasă, ea este eficientă pentru a salva obiectele de patrimoniu din interior. Dacă focul este stins din exterior, riscă să împingă flăcările și gazele fierbinți spre interior și să sporească astfel pagubele.

Cu avioanele speciale Canadair nu s-a putut interveni fiindcă era prea periculos într-o zonă urbană și exista riscul ca toanele de apă aruncate de la înălțime să distrugă clădirea și să pună în pericol viețile oamenilor.

Cum salvezi obiectele culturale din catedrală?

Toate clădirile-monument mari conțin planuri de evacuare a obiectelor culturale în caz de incendiu. Dacă izbucnește focul, unii pompieri sunt mobilizați să stingă flăcările, dar alții au ca sarcină să scoată urgent din încăperi obiectivele culturale. De asemenea, o a treia grupă de pompieri sunt puși să protejeze operele, rămânând, de exemplu, în apropierea lor, gata să intervină dacă flăcările se apropie de ele, scrie Digi24.ro.

Au apărut primele imagini după tragedie:

Te-ar putea interesa și:

OradeaDeAZI.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Oradea

Exclusiv12 ore inainte

Uite cine-i da ”mapa neagra” lui Iohannis!/ “Expertul” britanic, consultant SRI si BVT, principala agentie de informatia austriaca!

La data de 17.04.2019, Incisiv de Prahova publica urmatorul articol “SRI se fardeaza pe sub masa, fara oglinda/”Expertul” britanic, consultant...

Exclusiv2 zile inainte

Procurorul Negulescu Mircea, pozitia/numarul 69, pozitia/numarul 3 la patul din arest si alte “fetisuri”

(PRELUARE INPOLITICS.RO–B.I.): „Stimați membri ai Grupului pentru Dialog Social (G.D.S.), Decizia dvs. de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018...

Eveniment2 zile inainte

Răsturnare de situație în cazul lui Augustin Lazăr. Totul a fost anulat! – capital.ro | OradeaDeAZI

A fost scandal mare, marți, din cauza deciziei Grupului pentru Dialog Social de a-i acorda un premiu lui Augustin Lazăr....

Eveniment2 zile inainte

Deputații au decis! Toți fumătorii sunt vizați. Ce se întâmplă cu țigările electronice – capital.ro | OradeaDeAZI

Cu toate acestea, fumătorii au avut noroc. Proiectul legislativ va fi respins de parlamentari în curând, și astfel, în spațiile...

Eveniment3 zile inainte

Imagini după tragedie! Adevărul. De ce ar fi izbucnit, de fapt, încendiul la Notre Dame – capital.ro | OradeaDeAZI

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare....

Eveniment3 zile inainte

EXCLUSIV! Am aflat cine a câștigat Exatlon! Filmările Kanal D s-au încheiat! Finală neașteptată – capital.ro | OradeaDeAZI

Competiția din Republica Dominicană s-a încheiat, iar lupta pentru supremație a fost foarte strânsă. Principalii favoriți la câștigarea Exatlon, masculin,...

Exclusiv3 zile inainte

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.

Cazul Iulius Filip – deținut politic și obiectiv ,,FODOR” al Securității înainte de 1989, vorbește și azi, după 40 ani...

Eveniment3 zile inainte

Lovitură în plin pentru Kovesi la Bruxelles! ‘A făcut ravagii în viețile oamenilor. România nu e Kovesi.’ – capital.ro | OradeaDeAZI

Europarlamentarul susține că Laura Codruța Kovesi a făcut foarte mult rău românilor și justiției din România. Mai mult, Grapini spune...

Eveniment3 zile inainte

Cine sunt angajații care vor primi mai mulți bani – capital.ro | OradeaDeAZI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2018 pentru...

Eveniment4 zile inainte

Începe războiul! Dăncilă îl înfruntă pe Dragnea. Planurile liderului PSD, în aer (SURSE) – capital.ro | OradeaDeAZI

Prim-ministrul Viorica Dăncilă nu vrea remanierea guvernului înainte de alegerile europarlamentare. Poziția premierului este diametral opusă față de punctul de...

Eveniment4 zile inainte

Alertă pentru România. Moment incendiar în Parlamentul European. Discuțiile care vizează PSD – capital.ro | OradeaDeAZI

Luni este o zi grea pentru PSD. La Strasbourg, europarlamentarii vor dezbate, împreună cu reprezentanții Comisiei Europeană, situația respectării principiilor...

Eveniment4 zile inainte

EXCLUSIV. Lucruri neștiute despre Victor Ponta. Daciana Sârbu, mărturisiri în premieră despre fostul premier – capital.ro | OradeaDeAZI

Daciana Sârbu și Victor Ponta formează unul dintre cele mai cunoscute și trainice cupluri din politica românească. S-au cunoscut în...

Eveniment4 zile inainte

Ponta a dat lovitura! Mutare șoc a unei vedete. Decizia care i-a surprins pe cei de la Kanal D – capital.ro | OradeaDeAZI

Victor Ponta nu se limitează în a coopta oameni numai de la Liviu Dragnea. Se pare că fostul premier a...

Exclusiv4 zile inainte

Mister – de ce s-a opus UE imixtiunii serviciilor in Justitie? Si de ce s-a razgindit?

V-am promis in articolul precedent ca vom mai publica extrase din petitiile, sesizarile, plangerile etc. celor doi ofiteri SRI de...

Eveniment5 zile inainte

Drama neștiută a Monicăi Bîrlădeanu. A încercat să ascundă. A fost lovită crunt: „Simţeam teroare!” – capital.ro | OradeaDeAZI

Puțini știu, însă că fosta prezentatoare de la Ferma a suferit enorm în copilărie. A ascuns mult timp această dramă,...

Eveniment5 zile inainte

Celebrul scriitor care și-a început viața ca o fetiță și a sfârșit-o ca un macho depresiv! Povestea neștiută a celui pe care toți l-am citit | OradeaDeAZI

„Ernest Hemingway și-a petrecut mai bine de treizeci de ani în lumina reflectoarelor, ca cea mai mare celebritate a Americii....

Știrile Săptămânii