Oglinzile oferă una dintre cele mai rapide modalități de a transforma atmosfera unei încăperi. O oglindă bine aleasă poate aduce lumină naturală și poate crea iluzia spațiului. Mai mult decât atât, ele pot servi ca accente distinctive și funcționale.
Fără îndoială, oglinzile joacă un rol fundamental în rutina noastră zilnică. Alegerea unei oglinzi prea mici o poate face aproape invizibilă și neconvenabilă în spațiu, în timp ce selectarea uneia prea mari poate să o facă să pară voluminoasă sau copleșitoare. În plus, trebuie să țineți cont de forma, stilul și chiar camera în care va fi amplasată oglinda. Analizând toți acești factori cheie înainte de a alege o oglindă, veți reuși să găsiți opțiunea ideală pentru scopul, spațiul și stilul dvs.
Începeți cu mărimea oglinzilor
Alegerea unei oglinzi de dimensiuni corespunzătoare este esențială pentru orice spațiu. O oglindă care este prea mare sau prea mică pentru peretele pe care este amplasată poate perturba proporțiile camerei. Așadar, cum determinați dimensiunea potrivită a oglinzii? Ar trebui să începeți prin înțelegerea dimensiunilor spațiului cu care lucrați și să luați în considerare piesele existente de mobilier.
Dacă lucrați cu un perete gol, alegeți o mărime a oglinzii care să se potrivească cu peretele. Un perete mare și liber permite amplasarea unei oglinzi statement sau a unei serii de oglinzi care formează o expoziție mai mare. Atunci când plasați o oglindă în raport cu piesele de mobilier, asigurați-vă întotdeauna că oglinda este mai mică decât piesa de mobilier.
Păstrați în minte următoarea regulă: O oglindă care are aproximativ două treimi până la trei sferturi din lățimea piesei de mobilier este de dimensiunea perfectă. O oglindă mai mică sau mai mare decât acesta va părea incorect proporționată. Această regulă se aplică atât pieselor de mobilier din hol, cum ar fi consolele sau băncile, cât și pieselor din camera de zi, cum ar fi canapeaua sau un cufăr.
Excepția de la această regulă privind dimensiunea oglinzii apare atunci când amplasați o oglindă deasupra unei toalete. Atunci când alegeți o oglindă pentru baie, aceasta va fi adesea de aceeași lățime cu toaleta sau poate fi puțin mai îngustă. Deoarece scopul oglinzii este diferit în această cameră, o oglindă mai mare pare naturală. Cu toate acestea, asigurați-vă că oglinda nu depășește niciodată dimensiunea toaletei, deoarece o oglindă mai mare decât piesa de mobilier de sub ea va arăta întotdeauna ciudat.
Dacă adăugați o oglindă pe un perete gol fără mobilier, este important să identificați scopul oglinzii. Dacă este menită să fie un element de accent, este mai bine să alegeți o oglindă aproximativ de aceeași mărime ca și celelalte imagini sau opere de artă din apropiere. Puteți chiar să încorporați oglinda într-un perete de colaje.
Pe de altă parte, dacă oglinda este menită să fie un punct focal, așa cum se întâmplă adesea într-o cameră de zi sau birou, atunci trebuie să alegeți o oglindă mai mare decât imaginile sau obiectele de pe peretele din apropiere. Acest lucru va atrage atenția asupra oglinzii și o va evidenția, așa cum ați intenționat.
Forme de oglindă pentru fiecare cameră
După ce ați determinat dimensiunea corespunzătoare a oglinzii, trebuie să țineți cont de forma acesteia. Aceasta depinde din nou de utilizarea oglinzii și de ceea ce doriți să realizați cu aceasta.
Baie
Atunci când alegeți o oglindă pentru baie, asigurați-vă că aceasta oferă spațiu suficient de vizualizare. Pentru o oglindă de toaletă, formele rectangulare mari sau ovale sunt adesea folosite. Oglinzile rectangulare oferă o senzație mai structurată și tradițională, în timp ce oglinzile ovale adaugă o notă de eleganță. Oglinzile pătrate sunt, de asemenea, uneori alese, oferind băii o senzație contemporană (asigurându-vă că se potrivește stilului dvs., puteți explora și oglinzi baie cu LED). Luați în considerare faptul că oglinzile de baie pun funcția înaintea formei, așa că oglinzile cu forme tradiționale sunt o alegere mai bună decât cele cu forme unice.
Oglinzile care oferă o vedere de-a lungul întregii lungimi a corpului în baie sau la dressing sunt, de asemenea, foarte funcționale. Ele sunt de obicei concepute simplu și servesc ca un bonus suplimentar pentru a reflecta orice lumină disponibilă într-un spațiu care adesea este lipsit de lumină naturală.
Dormitoare, birouri
Oglinzile adăugate ca puncte focale în dormitoare sau birouri arată minunat în forme geometrice unice sau chiar ca un grup de oglinzi. Acest lucru adaugă interes vizual și stil camerei. Aceste spații oferă mai multă libertate creativă atunci când selectați o oglindă, cu excepția dormitorului, unde o oglindă pe toată înălțimea ar putea fi folosită pentru a verifica o ținută.
Sufragerie
O oglindă în sufragerie este un element elegant. Nu numai că ajută la completarea aspectului camerei, dar poate lumina spațiul și poate reflecta lumina de la un corp de iluminat sau o fereastră. Forma va fi dictată de configurarea camerei și de elementele existente de iluminat și mobilier, dar oglinzi rotunde, pătrate, rectangulare și grupuri de oglinzi sunt toate alegeri excelente. În plus, o oglindă cu o formă neobișnuită sau o colecție de oglinzi mai mici pot adăuga interes vizual în spațiu, deoarece nu sunt, în mod obișnuit, utilizate în scopuri funcționale.
Hol, intrare, antreu
O oglindă pentru hol sau intrare este adesea aleasă pentru a adăuga un efect de primire și lumină. Când vine vorba de forma acestei oglinzi, de obicei, este mai bine să alegeți o oglindă care să se potrivească cu spațiul în care este așezată – ceea ce adesea duce la o oglindă rectangulară care se întinde privirea și reflectă lumina în hol. Aceeași efect poate fi obținut și cu un grup de oglinzi care reflectă lumina și călăuzește privirea, atâta timp cât nu vă bazați pe oglinzi pentru un aspect funcțional de ultim moment în timp ce plecați pe ușă.
Alegeți un stil de oglindă care se potrivește spațiului Dumneavoastră
Pe lângă mărime, formă și stil, stilul oglinzii dvs. influențează în mod semnificativ modul în care aceasta se prezintă pe oricare perete. Când luați în considerare stilul, tipul de ramă și materialul acesteia sunt foarte importante. Ramele oglinzilor sunt adesea realizate din lemn sau metal, dar unele sunt alcătuite din plăci, sticlă sau piese de mozaic. Atunci când decideți stilul oglinzii, aruncați o privire asupra spațiului dvs. și alegeți o oglindă care să completeze stilul camerei.
De exemplu, o oglindă cu linii curate și cu margini metalice arată uimitor într-o baie modernă și elegantă, dar aceeași oglindă s-ar simți nepotrivită într-o baie rustică sau de tip fermă. O oglindă cu arcadă și detalii metalice unice ar arăta perfect într-un spațiu tradițional, în timp ce o oglindă circulară cu o ramă de lemn uzată nu ar.
Păstrând acești factori cheie în minte și luând în considerare mărimea, forma și stilul, veți reuși să găsiți oglinda perfectă pentru orice spațiu.